Min kæreste er netop blevet testet og er intolerant overfor gluten (melprodukter)

2010-07-05
Spørgsmål fra   :  Janni

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Jeg søger nogle opskrifter, som kan bruges til morgenmad. Min kæreste er netop blevet testet og er intolerant overfor gluten (melprodukter), mælkeprodukter, æg og gær. Det er svært at spise morgenmad så - jeg håber I kan hjælpe os med nogle gode ideer.


Svar   :  
Hej Janni

Du skriver ikke hvad I plejer at spise til morgen, om det er havregryn, musli eller brød.


Men man kan faktisk købe glutenfrie havregryn, og så er det jo muligt at blande sin egen musli.


Med hensyn til mælk er det jo lidt an på hvilken type allergi, men der findes en Laktosefri mælk, hvis det er den type. Ellers så er der andre typer mælkeerstatning f.eks. sojamælk, havremælk, mandelmælk osv.


Med hensyn til brød, så findes der efterhånden en del melblandinger hvor med udvasket hvede som har en ok bageevne, men når han er allergisk over for æg og gær samtidig, så er der næsten ingen hæveevne tilbage, så der ser jeg desværre ikke de store muligheder.

Der findes nogle æggeerstatninger som i kan prøve sammen med bagepulver.


Vi har en udvidet søgning hvor det er muligt at søge på flere allergier, og det kunne måske være noget for jer?

Se udvidet søgning her

Med venlig hilsen
Per


Hej janni.

Du kan prøve Naturlic fiber, som er glutenfri og 70% kostfibre. Naturlic fiber er fremstillet af danske kartofler (ingen stivelse i)du kan bruge det i alt slags madlavning, bl.a kan du tilsætte det i smoothie som er en god start på dagen, godt med kostfibre giver god mæthed :-)

vh. Ingrid



Se flere spørgsmål og besvarelser her.