svensk landbrød

2010-06-30
Spørgsmål fra   :  bente lilholt

I opskriften indgår bl.a   :  1pk gær 1spsk. salt 2 mørke hvidtøl 1kg. sigtemel

Bemærkninger   :  
æltes godt hæves ca 1time ved ikke hvilken grader det skal bages ved kun at det skal sættes i kold ovn og bages ca 1time


Svar   :  
Hej Bente

Det første jeg tænker på med hensyn til svensk brød er Limpa, men her bruges der sirup og ikke hvidtøl.

Jeg har brugt funktionen tøm køleskabet til at søge på hvidtøl og gær, og her kommer der et brød frem som heder vørtbrød som er svensk, men også lidt andre brødopskrifter.

Jeg sender dig linket her, så kan du jo prøve at kigge opskrifterne igennem, om der er et der ligner.

Se opskrifterne her

Det med at det skal sættes i kold ovn, skal du ikke hænge dig for meget i.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.