ikke aegte mayonaise

2010-06-30
Spørgsmål fra   :  Elsa Lorenzen

I opskriften indgår bl.a   :  Siden jeg ikke har det danske ae viser det mig ikke uaegte mayonaise (som den köbte). Hilsen fra Hamburg

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Elsa

Når du søger på Alletiders Kogebog kan du undlade bokstaver og blot sætte et mellemrum. Det kan til tider give en del unyttige svar, men måske du kan finde det på listen på den måde.

Vi har en opskrift på uægte mayonaise som du måske kan bruge?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per

1 1/4 dl. fløde
1 æg
1 spsk. (esdragon)eddike
1 spsk. maizenamel
salt og peber

Pisk fløde, æg, eddike og maizenamel sammen i en gryde.

Bring det langsomt til næsten kogepunktet, mens der piskes - det MÅ IKKE KOGE. Pisk mayonaisen tyk og ensartet. Tag gryden fra varmen og krydr med salt og peber.

Hæld den i en skål og lad den afkøle. Rør i mayonaisen af og til, så den ikke trækker skind. Stil mayonaisen koldt og tildækket, til den skal bruges.

TIPS: der kan tilsættes krydderier eller krydderurter.

Ikke egnet til frysning.



Se flere spørgsmål og besvarelser her.