kan andestegen steges dagen før.

2002-12-12
Spørgsmål fra   :  Anne-Marie Bruun

I opskriften indgår bl.a   :  vi er 8 voksne + 2 børn og vil gerne have and + måske en flæskesteg - skal vi købe 2 ænder hvis vi kun skal have and - kan den/de steges dagen før og hvor lang tid - hvad med opvarmning den 24.12. Jeg håber I har et godt råd. Tak for det og glædelig jul.

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Anne-Marie

Du kan sagtens stege anden dagen før.

Du steger anden som du plejer. Lad den færdigstegte and afkøle. Skær bryststykker, vinger, under- og overlår fra skroget og læg det i et ovnfast fad smurt med andefedt. Andens rygstykker lægges i små bunker i det ovnfaste fad og dækkes med overskydende skind, som forhindre at kødet udtørrer ved genopvarmningen. Læg fyldet i en bunke ved siden af kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i køleskabet til næste dag. Husk også at gemme andefedtet.


Genopvarmning i almindelig ovn:
Forvarm ovnen til 180 grader. Sæt det foliedækkede fad ind midt i ovnen. Steg i 20 minutter. Tag kødet ud af ovnen og skru op på 250 grader. Pensl kødet med andefedt. Læg nu kun folie over fyldet. Sæt fadet midt i den varme ovn i 10 minutter til kødet er gennemvarmt og skindet sprødt.

Ved genopvarmning skal anden have så kort tid som muligt i den varme ovn for at bevare saft og smag. Derfor er ovnen nødt til at være forvarmet.

Saucen kan også sagtens laves færdig dagen før og varmes inden servering.

Med venlig hilsen
Per Med



Se flere spørgsmål og besvarelser her.