Chokoladekage

2010-04-08
Spørgsmål fra   :  Laila Anja Frandsen

I opskriften indgår bl.a   :  RIGTIG chokolade

Bemærkninger   :  
Jeg vil meget gerne have en opskrift på en sund/fedtfattig chokoladekage med RIGTIG chokolade (mørk) i stedet for kakao. Den skal ikke være med frugter eller grøntsager - bare en ganske almindelig god, lækker chokoladekage uden for meget fedt. Kan det ikke lade sig gøre, vil jeg gerne selv prøve at lave en opskrift om, så den bliver sundere. Men problemet er, at jeg ikke ved, hvad målene svarer til, hvis jeg fx vil erstatte sukkeret med SØD? Og hvad kan jeg erstatte margarinen med? Kan jeg erstatte kakao med rigtig mørk chokolade, og hvor meget skal jeg ca. bruge? Håber meget i kan hjælpe mig.


Svar   :  
Hej Laila

Mener ikke at du kan bruge SØD i bagværk, men der er sødemiddlerne ATWEL og Perfect Fit som er sukker og fedterstatning, som kan bruges til bagværk, de to produkter ligner hinanden så du kan selv vælge hvilket du bruger.

Ved at bruge et af disse produkter kan du erstatte alt sukkeret og en del af fedtstoffet, for at få den rigtige konsistens kan du bruge lidt fromage frais eller andet fedtfattigt surmælksprodukt.

Det skal dog siges at sødemidlerne ikke kan piskes og skal blandes i sammen med melet, hvis du pisker det får du en stor klump.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.