gammeldags saltet rulleflæsk

2010-04-02
Spørgsmål fra   :  jette

I opskriften indgår bl.a   :  svinekød

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Jette

Jeg er ikke sikker på hvad du mener med saltet rulleflæsk, men det kunne være rullepølse du tænker på?

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per


Et stykke slag i stribet flæsk,den strøs med salt, og lidt nitrit sål, og peber, dernæst legger jeg husblas over det hele, så hakket jeg to løg, det fordeler jeg hele vejen mit på, så syr jeg den med bomuldsgarn, trækker en net over (pølsenet) Den lægges i saltlage 3 døgn.

saltlage:
2koppe salt
3/4 kop sukker
2 tskf nitrit salt
1-2 l vand

det varmes, og piskes, til det næsten er opløst, køles lidt, dernæst lægges rulleflæsken i lagen, der hældes vand i så det dækker.

Tages derefter op og koges i rent vand, til det slipper gaflen. Spises med sennep og rugbrød.

Med venlig hilsen
tove pedersen



Se flere spørgsmål og besvarelser her.