Langtidsstegt lammeskulder

2010-03-14
Spørgsmål fra   :  henrik arildsen

I opskriften indgår bl.a   :  Langtidsstegt lammeskulder er en specialitet på Mallorca. Jeg husker ikke enkeltheder om tilbehør samt hvorlænge den skal stege og hvordan.

Bemærkninger   :  
Retten er tildels beskrevet i Berlingske Rejseliv s.34 og 35.søndag den 14. marts 2010. Kan man overhovedet købe en sådan skulder i Danmark?


Svar   :  
Hej Henrik

Selve opskriften kan jeg desværre ikke hjælpe med.

Men lammeskulder er det som kaldes for lammebov, og den kan du købe på frost i supermarkedet, jeg har set den i Superbest, men den kan også købes hos din lokale slagter.

Med venlig hilsen
Per


Hej Henrik

Ser dit spørgsmål nu. Du har nok fundet ud af noget imellem tiden, men ellers (fra en kok på restaurant Tauro i Puerto Rico):

Løg, hvidløg, gulerødder med skræl, laurbærblade, rosmarin, 2 glas hvidvin i bunden af et ildfast fad. Stegen drysses med salt, peber og lidt olie i ovnen på 160-180 gr. Efter ca. 40 min. dækkes den med lammebouillon, vendes hver time. Efter 3½ time skulle den være fjong. Det var den ihvertfald på Gran Canaria :-)

Held og lykke.
Dorte



Se flere spørgsmål og besvarelser her.