chokolade vulkan

2010-03-12
Spørgsmål fra   :  Maria

I opskriften indgår bl.a   :  æg,rørsukker, mørk chokolade, mel,smør( usaltet) chokolade trøffel æg,

Bemærkninger   :  
En chokoladekage hvor den er bagt på yder siden, men inde i kagen flyder det med chokolade.


Svar   :  
Hej Maria

Her er opskriften med chokolade vulkaner,som jeg fandt på "til middag hos'" hjemmeside. :)
3 hele æg
• 3 æggeblommer
• 4 spsk rørsukker
• 170 g mørk chokolade, mindst 70% kakao
• 140 g usaltet smør
• 8 spsk hvedemel
• 6 chokolade trøfler
• Vanilieis eller flødeskum til servering

Fremgangsmåde:
• Forvarm ovnen til 390 º F. • Put æg, æggeblommer og sukker i en stor skål og pisk med et håndmixer i 8 - 10 min indtil let og luftigt. • Smelt chokolade og smør i vandbad. • Fold forsigtigt mel i æggeblandingen. Vend en skefuld æg i den smeltede chokolade, derefter vendes forsigtigt chokolade i sammen med de resterende æg. • Læg en skefuld af blandingen i hver af seks forme. Sæt en chokolade trøffel i midten af hver, og pas på ikke at skubbe den ned. • Fordel resten af blandingen mellem formene så trøflen er dækket. Hver form bør være omkring 3 / 4 fyldt. • Bages i 10 minutter eller indtil toppen er fast og begynder at stige, og knække • Serveres med Hansen flødeis eller flødeskum

Mvh Freja



Se flere spørgsmål og besvarelser her.