glutenfri vandbakkelser

2010-02-24
Spørgsmål fra   :  Jette Marie Larsen

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Jette

Det har ikke været muligt at fidne frem til en opskrift på glutenfrie vandbakkelser.

Beklager meget
Per

Her er en opskrift fra www.lundgaard-kjoeller.dk/side2.htm

Vandbakkelser:
2 dl vand50g margarine
100g glutenfri melblanding
3store eller 4 små æg
En kvart tsk. Salt
Velsignes med en knivspids sukker.

Dejen laves som ved almindelige vandbakkelser, dog skal det ikke bages igennem på kogepladen , men tages af så snart al det glutenfrit mel er opsuget af vandet og margarinen. Afkøles let og 1 æg røres i ad gangen. Formes på bagepapir som en kage-mand eller -kone. Eller sprøjtes med sprøjtepose som små boller på bagepapir. Bages ved 225 gr. I alm. ovn, eller ved 200 gr. I varmluftovn. !!!OBS-OBS-OBS!!! Vær opmærksom på at ved varmluft vil bollerne af denne dej, begynde at blæse rundt i ovnen frit imellem hinanden, lidt før de er færdige, da de bliver luftige og margarinen smører dem i bunden imens de bages!

Denne opskrift er afprøvet d.27./7.-2003, og er god som kagekone/mand pyntet med glasur og slik!



Se flere spørgsmål og besvarelser her.