Syltede clementiner

2009-12-14
Spørgsmål fra   :  tove nielsen

I opskriften indgår bl.a   :  jeg har mange clementiner

Bemærkninger   :  
kunne godt tænke mig at sylte disse i både så man kunne bruge disse til pynt på kager eller dessserter På forhånd tak


Svar   :  
Hej tove

Her er måske noget du kan bruge, god jul.

Kog en lage af sukker, vand, lidt hvidvin og citronsaft. Hæld lagen over de skrællede mandarin- eller klementinbåde og lad bådene trække et par uger på et mørkt sted. Server bådene i frugtsalater, til kager eller is - alle vil kunne smage forskel!

Samme lage kan anvendes til at sylte hele mandariner eller klementiner, anvend da økologiske. De er flotte at have på hyl­den, men skåret i både eller små tern er de med deres lidt bitre og søde smag gode som tilbehør, eventuelt blandet med friske krydderurter til fisk eller fjerkræ. De små tern kan også drysses over en salat af fx frisee, rucola og fennikel. Naturligvis kan de også med fordel anvendes til kager og desserter.

Carsten



Se flere spørgsmål og besvarelser her.