kold multe forret

2009-07-11
Spørgsmål fra   :  Jette Slott Stephansen

I opskriften indgår bl.a   :  salatbund m. kold multe rejer og dressing og flute

Bemærkninger   :  
hvad og hvordan gør jeg med mine multer jeg har 6 stks. jeg ville gerne have dem udbenede så de ligger som 2 fileter på fadet og hvordan skal jeg tilberede dem i ovn eller gryde de skal serveres kold ligesom man gør med laks og hvilke krydderier skál jeg bruge?


Svar   :  
Hej Jette

Du fileterer multen som de fleste andre fisk, skællene er meget store og skrabes af med en kniv.

Men faktisk syntes vi det er lidt syndt at dampe multen da den er en rigtig god fisk til at stege på panden.

Hvis du har en fiskekedel er det nok det nemmeste, den skal vel have 15-20 minutter til den er hvid og fast i kødet.

Men ellers kan du lægge den i et fad som kan gå i microovnen , hælde lidt vand eller hvidvin ved og dampe den måske 10 minutter, det kommer an på hvor store og hvor meget fisk du sætter i ovnen, men den skal have indtil kødet bliver hvidt og fast.

Krydderier er jo meget smag og behag, den skal jo saltes godt men ellers kan du bruge næsten alle krydderurter, timian paser godt til.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.