Gammeldags gær kringle

2009-05-10
Spørgsmål fra   :  

I opskriften indgår bl.a   :  Hej, jeg vil blive rigtig rigtig taknemmelig for hvis, I vil hjælpe mig med at finde opskriften på "Gammeldags gær kringle".Den er bagt efter den gammeldags måde.TAK

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej!

Prøv den her:

2dl. lunken mælk
230g. smeltet afkølet magarine
50g. gær
1 æg
2 spsk sukker
ca. 400g mel.
Fyld:
150g. sukker
100g. hakkede smuttede mandler
150g. blødt smør
2 håndfulde rosiner
evt. gul kage creme.

Bland mælk m. magarinen og opløs gæren her i. tilsæt så gær og de 2 spsk. sukker og melet.

Ælt godt igennem tilsæt og sæt til hævning til dejen har dobbel størrelse.

Når dejen har hævet færdig, rulles den til 2 stænger. På hver stang fordeles fyldet, placer det midt på, så du nu kan folde dejen over så den "lukkes" midt på... drys med lidt sukker og mandler.

Stryg stængerne m. sammenpisket æg. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Håber du kan bruge opskriften.

VH Anja






Se flere spørgsmål og besvarelser her.