Jødekage Morgenbrød (Høj snegl)

2009-01-26
Spørgsmål fra   :  Ingrid Boelsmand

I opskriften indgår bl.a   :  minder lidt om alm. snegle men med mere "snask" i

Bemærkninger   :  
Ålborg og nordjyllands specialitet


Svar   :  
Hej Ingrid.

Det er over 40 år siden, jeg som 19 årig flyttede fra Frederikshavn til København.
Dengang troede jeg en jødekage var en jødekage, men her på Sjælland kalder man den for en "Snegl"

Forskellen er, tror jeg, at en "Snegl" er lavet af en sukkerbrødsdej, eller en Winerbrødsdej, hvorimod den nordjyske "Jødekage", ikke at forveksle med en lille julesmåkage, er lavet af en gærbrødsdeg.

Jeg synes at opskriften på fødselsdagsboller på Amo melposen er rimelig god til jødekager. Rul dejen ud, som var det til kanelsnegle, og den "snask" du søger kan være: "Smør, kanel. sukker, og/eller puddersukker" Jeg har også set dem fyldt med kagecreme. Jødekagerne kan pyntes med glasur eller thesukker på toppen.

Jeg håber jeg har hjulpet dig lidt på vej.
De bedste hilsner
Brita fra Glostrup.



Se flere spørgsmål og besvarelser her.