Blæksprutte arme

2009-01-25
Spørgsmål fra   :  jan

I opskriften indgår bl.a   :  Blæksprutte arme

Bemærkninger   :  
Jeg har købt 4 blæksprutte arme, ialt 2 kg. Hvordan tilbereder jeg dem? Glad for hjælp!!


Svar   :  
Hej Jan

Marineret blæksprutte fra Grækenland. 6-8 portioner
1 kg blæksprutte
1 fed hvidløg, knust
1,25 dl olivenolie
1,25 dl vin eddike
salt og peber

Hiv skindet (og eventuelle indvolde og "næb")af sprutten og skyl grundigt. Kom den i en gryde uden(!) vand. Læg låg på og lad den simre i sin egen saft over lav varme til mør. (45-60 minutter). Dræn, afkøl, fjern evt sugekopperne ("Plasik" ringene) og skær kødet i mundfulds-stykker. Kom i en skål. Bland hvidløg, olivenolie, eddike, salt(om nødvendigt)og peber i. Bland grundigt, dæk til og lad det hele marinere i køleskabet i 12 timer. Rør rundt en gang imellem. Løft op af marinaden og server med citronbåde og persille. Giv evt. dine gæster cocktailpinde til at spise med.

Har også en opskrift på oktopus i rødvin og tomater, men det må blive en anden god gang.

Hilsen
Susanne



Se flere spørgsmål og besvarelser her.