dansk gule ärter suppe

2008-11-19
Spørgsmål fra   :  erik knudsen

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
jeg önsker opskrift på danske gule ärter (gl.opskrift) kan i hjälpe mig med det?


Svar   :  
Hej Erik

6-8 personer
1 nøgleben pr. person - eller andre griseben og nogle grisehaler, 2 kg medister, 2kg sprængt nakke, dækkes med vand. Pølsen tages op efter at have kogt i 20 minutter.

Koges, skummes, tilsæt 12-20 sorte peberkorn, 1 selleri i kvarte stykker, 6-8 gulerødder, 4-3-4 store løg, 4 pastinakker, 4 persillerødder. Tag grønsagerne op efterhånden som de bliver møre. Ialt koges suppen i 2 timer. Tag kødet op, si suppen, kom 8 porrer i ringe i, tilsæt Møllerens gule ærter og kog ca. 5 minutter, tilsæt rigelig timian og de i tern/ringe snittede grønsager, varm op, server m/kød, rugbrød, sennep og rødbeder. Ønskes ærterne tykkere server da lidt eddike til i lille kande, så hverisær selv kan komme lidt i sin suppe. I øvrigt bliver dee tykkere på 2. dagen. Hertil serveres gerne kryddersnapse og øl til.

Velbekomme.
Karen



Se flere spørgsmål og besvarelser her.