Triflis

2008-11-02
Spørgsmål fra   :  Birgit Christensen

I opskriften indgår bl.a   :  Det er en dessert, som min farmor lavede da jag var barn (f 1930). Makroner, som stänkes med portvin eller madeira. Frukdsallad. Et täppe af enten var det nogle äggeblommer pisket med sukker eller også var det ett lag kagecreme. Tak på forhånd - hvis I kan hjälpe mig.

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Birgit

Trifli kan laves på flere forskellige måder, og det er grundtrækkene du beskriver. egentlig vælger man selv om man bruger portvin eller anden sød frugt vin/dessertvin. her i familien kommer vi enten en klat frugtmos (æble, blomme eller andet)eller syltetøj over de stænkede makroner (man akn evt blande syltetøj og frisk frugt eller kun bruge frisk frugt, det bestemmer man skam selv). derefter et godt lag vanille kagecreme og en klat flødeskum. triflien plejer at skulle stå koldt i ca. ½ time eller 20 minutter, så makronerne bliver bløde men ikke smaskede. flødeskum kommes selvfølgelig først på lige inden servering.

så jeg tror egentlig bare du skal tage stilling til hvilken blanding du bedst kunne tænke dig og gå i kast med det. :)

Med venlig hilsen
Chi


Se masser af trifliopskrifter her





Se flere spørgsmål og besvarelser her.