ovnstegt kalvekrone

2008-10-14
Spørgsmål fra   :  hanne madsen

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Hanne

Før hen var en kalvekrone en hel kalveryg som blev flækket og rygbenet blev skåret af så der kun var ribbenstykker og filet tilbage, den blev så bugget rundt så den lignede en krone med ribbenene stikkende opad, den kunne så trancheres ved bordet.

Men du skriver jo ikke hvort stort stykke kød du står med, for det kunne også være et mindre stykke med 3-4 ribben sidende på.


Hvis det er det lille stykke så gør du følgende.
Kødet brunes af i en varm ovn 220 grader C i ca. 10 minutter, varmen sænkes til 200 grader C og kødet steger videre i ca. 20 minutter hvorefter det får lov til at trække overdækket i endnu 20 minutter.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.