Saltede oliven

2008-08-24
Spørgsmål fra   :  Inger Julsgaard

I opskriften indgår bl.a   :  Har plukket friske grønne oliven. Hvordan behandler man dem for at få dem saltet eller syltet.

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej inger

Vi har desværre ingen opskrift på saltede oliven. Men jeg har fundet denne beskrivelse som du måske kan bruge.

Frugterne kan fermenteres på flere måder. Man kan starte med at lægge frugterne i vand med op til 10% soda. Her ligger frugterne i seks timer, hvorefter de skylles grundigt. Man kan undgå den ætsende soda ved at skære 2-3 rifter i hver frugt eller prikke frugterne mange steder med en nål.

Nu lægges frugterne i en saltlage, der består af vand med 10% salt. Derved begynder fermenteringen på grund af nogle bakterier, der er naturligt tilstede i frugten. Der vil flyde en del olie på lagens overflade. Dette bør sies væk med en ske, da det let bliver angrebet af råd. Efter 3 uger kan man lave en ny saltlage tilsat eventuelt nogle smagsstoffer. Det kan være laurbærblade, fennikel, hvidløg, citron, kanel eller andet. Efter et par dage har man nogle pragtfulde oliven (især fordi man selv har lavet dem) ellers må man prøve igen Der findes mange flere måder at gøre det på, da hvert område ved Middelhavet har sin egen specielle 'rigtige' facon.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.