ris med rosiner til suppe

2008-08-03
Spørgsmål fra   :  John Knudsen

I opskriften indgår bl.a   :  ris rosiner grønsager

Bemærkninger   :  
ris og rosiner presses i en form og serveres i en skål blændet grønsager


Svar   :  
Hej John

Jeg har to varianter af ris med rosiner til suppe - du får dem begge, så kan du selv vælge:

Opskrift 1:
1 dl vand
1/8 tsk. salt
1 spsk. smør
50 g løse ris
1 spsk. rosiner

Vand, salt og smør bringes i kog, og risene drysses i og koger under tætsluttende låg i 12 minutter ved svag varme. Herefter står de (stadig med låg på) i 12 minutter. Risene kan blandes med rosiner og presses i f.eks. smurte æggebægre.

Opskrift 2:
7 dl vand
1 dl grødris
2 dl rosiner
1 tsk. salt

Vand, rosiner og ris blandes og kommer i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og kog i knap 1 time ved SVAG varme. Afkøles i en skål, og serveres til suppen. Det bliver en ret fast masse, der nærmest kan skæres.

Med venlig hilsen
Caisy



Se flere spørgsmål og besvarelser her.