God gammeldags sød og sur saus

2008-07-27
Spørgsmål fra   :  Jon Lundberg

I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ved lite om den, men den er brugt til rimelig kokt oksekød. den må inneholde eddik, og den fremtreder:hvid

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Jon

Jeg har været lidt for længe om at svare på dit spørgsmål, så der er flere som har sendt svar på dit spørgsmål, jeg sender dem alle med her.

Med venlig hilsen
Per


hej jon
du laver en hvid mælkesovs og smager den til med sukker og eddike start med en teske af hver,så kan du bedre fornemme smagen. er også god med kødboller i held og lykke
Lene


Hej Jon
Det er en opbagt sovs, hvor man bruger suppen, som kødet er kogt på. Tilsættes mælk, eddike og sukker efter behag.
Hilsen Kurt og Hanne


Hej Jon
Jeg fandt noget i min farmors kogebog.
Sur og sød løgsovs (6 pers)
1,5 spk smør5 store løg
2 spk mel
suppe fra kød el vand
1 spk eddike
2 ts sukker. salt og peber

løgene pilles,skæres i skiver og steges lysebrune i smørret og klemmes op med en ske. Melet bages i smørret og spædes efterhånden med den kogende suppe/vand til en passende jævn sovs, der smages til med sukker , eddike, salt og peber. De brunede løg tilsættes lige før anretningen.

Håber det dur for dig
Ingrid




Se flere spørgsmål og besvarelser her.