fødselsdags boller

2008-07-01
Spørgsmål fra   :  Jane Schaksen

I opskriften indgår bl.a   :  gode boller uden gluten og mælk. har opskrift med mel og kærnemælk. Hvad skal jeg bruge i stedet?

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Jane

Kærnemælk har nogle egenskaber som jeg ikke mener at du kan efterligne i de typiske erstatninger for mælk, så den opskrift du har mener jeg ikke kan laves om til glutenfri og mælkefri.

Vi har et menupunkt som heder udvidet søgning, her er det muligt at søge på flere allergier på en gang, og hvis du søger på mælk og gluten, og så på retten brød boller og kiks så kommer der lidt opskrifter frem som du skulle kunne bruge.

Jeg har valgt en enkelt opskrift ud, men du skulle næsten selv prøve en søgning og se om der er andre opskrifter der passer dig bedre, du kan også prøve nogle af brødopskrifterne, og forme dem til boller.

Se opskrift her


Der findes glutenfrie melblandinger som faktisk har ret gode bageegenskaber, men her skal du lige være opmærksom på at de kan indeholde mælkepulver.


Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.