mørning af oxkød

2008-03-29
Spørgsmål fra   :  annette Gabrielsson

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Annette..

Hvis dit kød er vacumpakket kan du lade det ligge 2-3 uger i køleskabet fra slagte tidspunktet. Hvis du skal mørne kød på kortere tid kan du lade det ligge i kernemælk eller øl i 24 timer på køl, når de 24 timer er gået tager du kødet op og skylder det. Kærnemælken / øllet du har brugt ser ikke lækkert ud bag efter, men det virker super godt.

Mvh. Peter


Hej Annette.

Normalt mørner du friskslagtet oksekød ved at hænge det i kølerum ved +2-4 grader i op til 10 dage. prøv med en finget i enden af filleten der må ikke være for stor modstand ved at stikke fingeren i. God fornøjelse det er ikke så svært Filet og inderlår skal have korter tid end yderlår.

Med venlig hilsen
jarex



Se flere spørgsmål og besvarelser her.