langtidsstegt dyrekølle

2008-02-24
Spørgsmål fra   :  Christa Hansen

I opskriften indgår bl.a   :  6,8 kg dyrekølle med ben.Jeg forestiller mig at gnide den med salt, peber, knuste enebær, timidan,dække den med bacon og langtidsstege den ved 60 gr i 10-11 timer, de sidste 15 min før udskæring ved 200 gr, så den bliver gennemvarm. På rist over bradepande med vand. Den må ikke blive tør. Kan det lade sig gøre? Hvad skal stegetermometeret vise, når køllen er færdig?

Bemærkninger   :  
Kan væden i bradepanden hældes fra til sovs et par timer før, køllen er færdig? På forhånd tak for et hurtigt svar pr. e-mail.


Svar   :  
Hej Christa

Jeg har aldrig stegt ved så lav varme så jeg har lidt svært ved at råde dig.
Dog kan jeg ikke se at højere varme i 20 minutter skulle kunne gennemvarme kødet. Jeg ville nok sætte køllen ind i en 250 grader C varm ovn for lige at få den brunet af, og så sætte temperaturen ned.

Stegetermometeret skal vise 60° for rødt, 62° for rosa, 65° for gennemstegt.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.