Uden mælkeprodukter og gluten

2008-01-25
Spørgsmål fra   :  Jette Nielsen

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Jeg søger opskrifter hvor der ikke indgår ovennævnte ting, som jeg ikke må få for min sygdom. Dels vil jeg gerne vide om det kun er i hvedemel, der er gluten i? Hvordan gør andre, som ikke må spise disse ting og hvad kalder man det man er, ud over allergisk? Mange hilsner Jette


Svar   :  
Hej Jette

Allergi over for gluten kaldes også cøliaki. Gluten findes især i hvede, byg og rug. Men da hvedemel bruges i mange sammenhæng i færdige produkter skal man se sig godt for.

Der er flere typer mælkeallergi, men du kan se mere under fødevareallergi.

Når du lider af allergi over for flere ting så bliver det gerne kaldt for multiallergi.

Se fødevareallergi her

Da du er allergisk over for flere ting så kan du ikke helt bruge vore kategorier under fødevareallergi, det skulle lige være den der heder mælk og hvede, men så skal du lige være opmærksom på opskrifter med ryg og byg, men det er vist ikke så mange endda.

Vi har for nyligt oprettet en udvidet søgning, og denne kan du bruge til at kombinere søgning på allergier og feks. retter.

Besøg udvidet søgning her


Men ellers er mit råd at du opsøger din læge og prøver om du kan få en henvisning til en diætist som bedre kan hjælpe dig med hvad du skal undgå end jeg kan. Og så skal du se dig godt for når du handler ind.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.