Lammeryg

2007-12-07
Spørgsmål fra   :  Elsebeth

I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal til en sammeskuds middag jeg vil gerne servere helstegt lammeryg, men den skal være færdig ca. 2 timer før den skal serveres - er det lækkert - og hvordan skal den tilberedes. hvor meget skal jeg beregne pr person - der er 6 personer og en foret samt 3 "hovedretter" hvoraf min er den ene.

Bemærkninger   :  
Jeg skal til en sammeskuds middag jeg vil gerne servere helstegt lammeryg, men den skal være færdig ca. 2 timer før den skal serveres - er det lækkert - og hvordan skal den tilberedes. hvor meget skal jeg beregne pr person - der er 6 personer og en foret samt 3 "hovedretter" hvoraf min er den ene.


Svar   :  
Hej Elsebeth

Det er sådan set det at ryggen skal være færdig 2 timer før der er det største problem, og det er det fordi kødet vil stege videre efter den er taget ud af ovnen og skal holdes varm så længe.

Vi har snakket lidt om hvor meget af stegetiden der skal tages af for at det passer, og er blevet enige om at den kun skal steges fra 1/2 til 3/4 færdig og så pakkes i kølekasse, ja altså for at holde den varm.

Der er rigtig meget ben i en lammeryg, så du skal regne med omkring 500 g. pr. person.

Se opskrift på helstegt lammeryg her:

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.