Tjur

2007-11-09
Spørgsmål fra   :  Ejvind Ansbjerg

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Har været i Norge og skudt en Tjur ,er der en spendende opskrift på sådan en MVH Ejvind


Svar   :  
Hej Ejvind

Vi har været i svreige og skyde tjur. Blev lavet på følgende måde.

Fuglen blev delt i 4.smurt med citron ca. 4 timer inden den skulle bruges.(for at mørne).

Rod grønsager(gullerod,selleri,porre) skæres i stykker og kommes i et ildfast fad. der over lægges fuglestykkerne. bacon og champinong svites lidt og kommes over. kvantum er efter hvor godt man lider de forskellige ting. der hældes så fløde og bullion ved steges til en kødnål memt og uden at presse kan stikkes ned i kødet og der ikke kommer rødt saft op. men måske 1-1½ time eller mere. det kommer an på hvor gammel fuglen er og hvor mør. husk der skal hele tiden være væde ved den når den steger. Det bruges til sovs og jævnes evt blendes til sidst.
kartofler gele og andet vildt tilbehør er godt.

god arbejdslyst. håber det er til at finde ud af. Jeg kunne heller ikke finde opskrift så prøvede dette....

Lone



Se flere spørgsmål og besvarelser her.