Brød uden hvedemel og gær

2007-11-04
Spørgsmål fra   :  Julie

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Hej! Jeg søger en opskrift på både lyst brød og rugbrød, der kan laves uden hvedemel og gær. Dvs også gerne en opskrift på surdej. På forhånd tak! Julie


Svar   :  
Hej Julie

Det er lidt vanskeligt når det skal være uden både hvede og gær.
Det bedste jeg kan gøre for dig er de opskrifter som vi har under hvedeallergi, men der er desværre mange af dem som indeholder gær, men prøv at tag et kig på opskrifterne.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per


Jeg kan sende dig en klat surdej, så du kan begynde, ellers har jeg set at man kan købe surdejskultur i flere supermarkeder.

Opskriften på rugbrødet er her: dej 1:
400g groft rugmel
5dl lunkent vand
surdej
hæver et lunt sted ca. 3timer

dej 2:
1dl havregryn og 2 dl vand koges til grød og kommes i en stor skål sammen med: 2spsk salt 1spsk honning 1,5dl chiafrø 9dl vand

dej1
(husk at tage dej fra til næste bagning og sæt det i køleskab) 300gfuldkornsbygmel(fra aurion)
400g rugsigtemel(fra aurion)
ca. 500g groft rugmel

det hele æltes godt. Kommes straks i forme(jeg bruger silikoneforme, så slipper brødet hver gang)hæver et lunt sted ca 3timer. bages ved 175 grader varmluftovn i 75minutter.


Lone



Se flere spørgsmål og besvarelser her.