Hjælp til krondyrryk

2007-10-21
Spørgsmål fra   :  Rita Eriksen

I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har en, på pakken står der krondyrryg, men opskriften er på krondyrkoteletter. Jeg kunne tænke mig at stege den hel, som f.eks. en "krone" kan I hjælpe med hvordan man gør, hvor længe jeg steger den i ovnen.Den vejer 1 1/2 - 2 kg. På forhånd tak

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Rita

Ovenstegt Hjorteryg m/svampesauce.
1.5 kg. hjorteryg (med ben)
1 tsk salt
peber
20 g.smør
1 dl.rødvin
4 dl. vand
1 ½ dl. fløde
½ dl. creme fraiche
15 g. smør
1tsk. ribsgele
3/4 tsk. salt
peber
150 g. champignon

tilbehør:kartofler og dampede bønner.

Hjorteryggen gnides med salt og peber og lægges i en bradepande. Smørklatter lægges over. Brunes 15 min. ved 225 grader.

Rødvin og vand tilsættes. Steger videre ca. 1 time ved 160grader.

Et kødtermometer skal vise ca. 72 grader Kødet trækker under alufolie i ca.15 min.

Skyen sies og varmes op. Majsstivelse udrøres i fløde og creme fraich og røres i.Smør røres i. Koges igennem 1 -2 min. Smages til med ribsgele, salt og peber, tilsættes evt. sausekulør.

Champignonerne skæres i kvarte og svitses på en tør pande. Champignonerne kommes i sausen.

Med venlig hilsen
Birthe



Se flere spørgsmål og besvarelser her.