Udskæring af græskar til Halloween

2007-10-19
Spørgsmål fra   :  M. Mikkelsen

I opskriften indgår bl.a   :  Græskar

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Mette

Jeg kan ikke se hvad det er du har i tankerne med hensyn til udskæring af græskar, skal du bruge det til syltning så flækker du det jo blot så godt som du nu kan, skraber indmaden ud og skræller og skærer græskaret ud i mindre stykker alt efter hvad du skal bruge det til.

Er det til udsmykning altså græskarmand, så starter du med at skære et låg af i toppen af græskaret, her kan du lave et lige snit hele vejen rundt, nogen skærer det af i takker.

Når du har skåret et låg af så udhuler du græskaret, altså fjerner trådindmaden, selve graskarkernerne kan du pille fra skylle, tørerer og riste i ovnen og bruge til snak.

Når du har fjernet indmaden ind til graskarkødet så kan du godt skabe lidt kød af hvis du skal lave en enkelt græskarpie.

Så skærer du et ansigt i græskaret øjne næse og mund som du nu syntes, hvis du ønsker at græskaret skal kunne holde lidt så kan du prøve at pensle græskaret med atamon, alle snitflader og invendig side, lys i og låg på så ser det rigtig festlig ud til aftnen.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.