Bløddej

2007-10-07
Spørgsmål fra   :  Johnny Petersen

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Denne opskrift bruges til, brunsviger og bløde kringler.


Svar   :  
Hej johnny

Jeg har fundet en gammel opskrift frem, desværre uden forklaring.
1 l. mælk, 200 g. gær, 150-200 g. sukker, 200 g. fedtstof, 15 g. salt, 3 æg, ca 2 kg. mel.

Dejen må ikke lægges for varmt, ligger ca ½ time før opslåningen. vil man rulle dejen må den behandles som vinerdej og lægges kold. der rulles da ca 200 g. fedtstof på 1 kg. dej. Der fremstilles snegle, overskårne, smørsnegle, brunsviger osv. der bruges en mørk remonce lavet af 1 kg. vegetabilsk margarine og 2 kg, farin evt. lidt vand.

Men vi har jo også mange opskrifter på brunsviger og kringler her på siden, og de indeholder også opskrift på dejen.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.