mælkefri tunmousse

2007-09-25
Spørgsmål fra   :  Jane Røjgaard

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Jeg har før lavet fedtfattig tunmousse ved at røre tun op med A38, salt og peber og tilsætte hakket bladselleri. Jeg søger nu en fedtfattig og mælke - hvede-majsmel-fri tunmousse opskrift. Tak for hjælpen, hvis det lykkes, for det er svært det her.


Svar   :  
Hej Jane

Ja det er ikke helt nemt, faktisk er det eneste jeg lige kan komme i tanke om miraclewip eller anden mayoanaise, men på miracle wip står der stilvelse på indholdslisten, men ikke noget om hvilken type stivelse, men måske du ved det ??

Men så ellers brug det som erstatning for A38.

Med venlig hilsen
Per

Jane har siden selv skrevet dette:

Hej igen
Jeg har skrevet til producenten af Miracle wip, for at få svar på hvad det er for en stivelse der er brugt, men der er intet svar kommet. Jeg tror det er majs eller hvede, så det tør jeg ikke bruge.

Men!!! I Jonna Deibjergs bog "Mælkeallergi" har jeg fundet en opskrift på mælkefri "Creme fraiche" som jeg kan bruge til min tunmousse. Hvis der er andre der er interesseret lyder opskriften på min tunmousse nu således:

1 dåse tun
kødet af 1 tomat hakket
blegselleri hakket
½ lille løg hakket
Det hele røres op med mælkefri "Creme fraiche" til passende konsistens.

Opskrift på "Creme Fraiche"
30 g fin rismel (fra urtekram)
3 dl vand
½ tsk salt
1-2 tsk citronsaft
30 g mælkefri margarine

Rismel og vand koges i 10 min. under jævnlig omrøring. Gryden tages af kogepladen og står i få minutter. De øvrige ingredienser røres grundig sammen med rismassen, så et evt. bundfald i gryden kommer med. Massen afkøles inden brug. Kan opbevares til senere brug i køleskab.



Se flere spørgsmål og besvarelser her.