Figensnaps/figenlikør

2007-09-03
Spørgsmål fra   :  Mariann

I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har så mange modne figner i haven, og vil ikke sylte dem alle sammen

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Mariann

Jeg må jo med skam erkende at jeg kun kender figner fra de tørrede nogen som man køber som konfekt op til jul, og jeg har ikke kunnet finde frem til en opskrift.

Men hvorfor skulle man ikke kunne bruge figner til snaps? jeg ved dog ikke hvilken indflydelse stenen har på smagen, om det er nødvendigt at tage den ud, men hvis du har mod på det kan du jo prøve begge dele.

Hele figner med sten prikkes med en gaffel, eller hvad der nu skal til for at trænge gennem skallen, du fylder et sylteglas med bærrene, sukker drysses over, ca 1 spsk. pr ½ l. glas, og snaps, vodka eller sprift hældes over. Det skal så trække 3 uger til 3 måneder?, det er jo tilladt at smage undervejs.

Bliver smagen for kraftig så kan snapsen fortyndes med frisk snaps.

Ønsker du noget sødere så tilsætter du mere sukker, men det kan være en god ide at vente til at snapsen er filtreret, jeg bruger gerne en sigte eller saftpose til de grove og hælder den så en gang igennem et kaffefilter, herefter kan du så tilsætte ektra sukker, bare hæld i og ryst nogle gange i løbet af et par dage.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.