Marineret oksefilet

2007-08-30
Spørgsmål fra   :  Bettina Løje

I opskriften indgår bl.a   :  Jeg leder efter en opskrift, som er bilevet vist i tv, med en oksefile marineret i en dark lager øl med noget citron og jeg tror det var frisk rosmarin og enebær. Håber i kan hjælpe mig

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Bettina

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på marineret oksefilet.

Men måske du selv kunne prøve dig frem, du kan sikkert huske ca. hvor meget øl der skal bruges, og af citronen skal du sikert bruge skalden og evt. lidt af appelsinsaften, den hvide skal kan give lidt bitter afsmag så derfor bruges denne ikke, enebær kan du evt knuse inden den hældes i marinaden.

Oksefilettens fedtlag ridses og den puttes i en frysepose og marinaden hældes over, lægges i et passende fad og stilles i køleskabet og marinere natten over, min 12 timer.

Fileten tages op og tøres af. Læg den i bradepanden på en rist og brun den nederst i ovnen ved 250 grader C. Tag oksefileten ud efter 10 minutter.

Skru ovnen ned til 150 grader C. Sæt atter fileten nederst i ovnen. Tag den ud efter 65 minutter og mål med stegetermometer kødets temperatur. Kødets centrumstemperatur skal vise 65 grader C, før oksefileten er færdig. Den er nu rosastegt.

Fileten hviler ca 20 minutter før der skæres skiver af den.

Selve stegetiden har mere afhængig af tykkelsen på fileten end vægten, men det sikreste resultat opnår du ved brug af stegetermometer.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.