Krondyrsteg

2007-07-24
Spørgsmål fra   :  Annitta Nielsen

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Jeg mangler en god opskrift på krondyrsteg. Er det bedst at lave sådan noget i gryde eller ovn? Hvad med som indbagt, altså i butterdej - er det godt? Hvad skal temp. være i sådan noget kød? Jeg håber i kan hjælpe mig. Mvh Annitta


Svar   :  
Hej Annitta

Det er jo meget smag og behag hvordan en steg tilberedes, jeg syntes dog at en steg skal tilberedes i ovnen, og når det er vildt vi snakker om så er det altid en god ide at bardere med fersk eller røget spæk, men bacon kan også bruges, under stegningen dryppes/hældes jævnligt med væde fra bradepanden.

Det bedste resultat opnår du ved at bruge stegetermometer, og det skal vise 62-65 grader C for rosa. Du skal blot sørge for at spidsen af kødnålen er ca. midt i den tykke del af kødet, og ikke for tæt på evt. ben, kødet hviler så 15-20 minutter før der skærres af det.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.