Rejer på salatbund med guacamole

2006-09-27
Spørgsmål fra   :  Henrik

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  
Spist på mexikansk restaurant i Aalborg til forret. Smagte fortrinligt med en stærk guacamole der gav sved på panden. Men hvordan den blev serveret kan jeg ikke præcis huske. Og med hvilke slags salat m.m. Er en dør til at lave mad og regnede med at bruge den til nogle gæster.


Svar   :  
Hej Henrik

Hvis du ønsker en stærk guaccamole kan du exempelvis breuge denne opskrift: (4 pers)
2 fuldmodne avocado
3 store fed hvidløg (knuses)
1 kniv spds chilli (ikke cayenne)
½-2/3 grøn frisk chilli (kan købes hos etniske købmænd/ eller: ½ spsk chilliolie
1½ spsk citronsaft, kan bruge lime
salt og peber efter smag

Du skal blende samtlige af de ovenstående indhold. Laver du det dagen inden bliver smagen tydeligere og kraftigere! Hvis du øsnker den stærkere, vent med at hælde chilli/hvidløg i til den har stået mindst en time, da den kan snyde dig!

Resten af salaten er lige ud af landevejen: (4 pers)
ca 200 gr rejer (optøes lige før du skal lave den)
4 stykker store flotte salatblade (ku evt være en lollo rosa)
4 blade iceberg fint hakket
4 cherry tomater
1/4 agurk i skrå tynde skiver
enten didl,persille el brøndkarse duske!

Put det røde salat blad på en tallerken, læg så det fint snittede iceberg i den ene side af salaten. Læg så de meget rystede rejer (for vand) på den anden side, og pynt så med tomat,agurk og urt! Guacamolen kan du vælge at have i en fællesskål eller mindre små portionsskåle. Servér godt brød til fx. ciabatta.

Salaten skal du først lave lige inden gæsterne kommer og sættes på køl, ellers bliver den lasket og det ulækkert!

Held og lykke!!!
wasabi



Se flere spørgsmål og besvarelser her.