grøntsags souffle

2006-01-17
Spørgsmål fra   :  Karin Thorsø Brandstrup

I opskriften indgår bl.a   :   Div. grøntsager, severes som souffle. en klassiker er rosenkål, men har også set en med brockoli.

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Karin

Den bedste, jeg kender, har jeg lært af min mor, og den dur til alle grøntsager.
Til f.eks. 4 personer:
Man damper grøntsagerne i en lille smule let saltet vand. Derefter blendes de med 2 - 3 æg, krydderier (muskat er godt) og evt. lidt mælk, så massen bliver som tynd kartoffelmos. Så bages de ved 180 grader, til de er faste og lidt lysebrune. (Hvis de bruner for hurtigt, altså inden det indre er blevet fastere, skal du lægge staniol over til sidst. det tager ca. en times bagetid - afhængigt af, hvor stor pateen er.)

Med venlig hilsen
Lone L



Se flere spørgsmål og besvarelser her.