|
anvendelse af ovnens grillelementer2005-12-02 Spørgsmål fra : bente furland
I opskriften indgår bl.a :
Bemærkninger : det er egentlig ikke en opskrift som sådan jeg ønsker men lidt vejledning og rettesnor tor anvendelse af ovnens grillelementer
Svar : Hej Bente
Grillstegning kan foregå i almindelig ovn med grillelementer
Ved grillstegning steges kødet ved strålevarme – infrarøde stråler - der har en temperatur på 250 til 300 grader.
Denne direkte, kraftige varme bruner og mørner kødet på kort tid.
Kun kød af god kvalitet egner sig til grillstegning, men til gengæld bliver det særdeles velsmagende.
Kødet kan marineres inden grillstegningen. Større kødstykker, for eksempel roastbeef og kyllinger, kan steges på drejespid, hvis ovnen har det rette apparatur.
Ellers må kødet skæres ud, og kyllingen parteres, så den kan lægges fladt ud inden grillstegningen.
I ovnen grilles mindre kødstykker direkte under grillen. Større kødstykker som T-bone og kylling sættes lidt længere væk fra grillen.
Se i den vejledning, der følger med din ovn, hvordan du bør gå frem ved grillstegning.
Med venlig hilsen
Per
Se flere spørgsmål og besvarelser her.
|