eliminationdiæt

2003-02-19
Spørgsmål fra   :  Claudia

I opskriften indgår bl.a   :  
KØD:
Kalvekød, fjerkrø, svinekød, lammekød, kogevang som suppe og indmad (lever og hjerte) fra kylling og kalkun, frisk torskerogn, fladfisk og ørred.

KORNPRO:
Majsmel, maizena, johannesbrødsmel (aprestagum), gær+bagepulver, popcorn, cornflakes, buggles, rugknækbød.

FEDTSTOF:
Nutana soyafri margerine, vegetabilske olier (-soya og kokosolie).

GRØNT OG FRUGT:
Champignon, majs, bambusskud, søde kartofler el. bagekartofler, avocado, artiskok, kiwi, lidt solbær, vandmelon, abrikos, pastinak, persillerod.

DRIKKE:
pasteuriseret solbærsaft 200 ml. dgl., kinesisk keemunthe 3 kopper dgl., kurvand, postevand, ½ dl. piskefløde eller creme fraiche dgl., fromage fraiche.

KRYDDERIER:
Sukker (drue-, rør-, hugget-, melis, brun farin, sirup, glucose), køkkensalt, vanillestænger, ½ fed hvidløg dgl.

Bemærkninger   :  
Jeg leder generelt efter morgen, middag og aftensretter med udelukkende ovennænvnte indgrediense i, da jeg skal være på eliminationdiæt i 1 måned for at udrede evt. allergi, det ville være dejligt hvis I kan hælpe. Råvarerne skal være friske eller frosne.


Svar   :  
Hej Claudia

Jeg sider og kigger på dit spørgsmål, det er lidt af en mundfuld og jeg ved ikke rigtig om jeg kan hjælpe dig, for det er jo ret omfattende.

Men inden jeg giver fortabt vil jeg da lige høre lidt nærmere om hvad du havde forestilt dig.

For det første vil jeg høre om der skal være alle tingene i kosten hver dag, eller om det kun er dem du har nævnt som dgl du skal have hver dag.

Jeg vil også gerne vide lidt om hvad du havde forestilt dig at spise til morgen og middag, her tænker jeg lidt i den bane at kornprodukterne var oplagte at bruge her, og så mere kød og grøntsager til aftensmaden (varm ret).

Med venlig hilsen
Per

Efter lidt mail med Claudia har jeg sorteret en del opskrifter fra som ikke indeholder de nævnte ingredienser, men diæten bliver nu nok lidt ensformig aligvel.

Se opskrifterne her





Se flere spørgsmål og besvarelser her.