indbagt laksesider

2005-01-23
Spørgsmål fra   :  Flemming Pedersen

I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har set nogle store flotte laksesider i metro og tænkte at man kunne tage to sider laks og lægge nogle rødspættefileter, lidt rygeost og nogle friske krydderurter imellem. Derefter komme butterdej udenom det hele og bage det i ovnen. Laksefileterne vejer 1700-1900g pr. stk og rødspætterne 5-700g. Mit problem er bare: Hvor lang tid skal det have i ovnen. Når det er butterdej på kan man jo ikke se hvor langt man er nået. Hvor mange grader skal det have. Hvis I har en ide, så skriv endelig for jeg tænker at lave det på lørdag. Med venlig hilsen Flemming Pedersen

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Flemming

Det er nogle meget store laksesider du der har fundet, og jeg håbede ellers at jeg kunne finde en opskrift på indbagt laks med en stegetid som du kunne bruge, men desværre.

Men til gengæld kan jeg oplyse at centrumstemperaturen for fisk skal være 60 grader C for at være færdigstegt, lidt lavere hvis du lader fisken trække efter stegning.

Men du kunne jo også lige kigge på de opskrifter på indbagt laks som ligger i kogebogen, måske der var noget der du kunne bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.