Gluten- og gærfærfrie brødopskrifter

2004-11-26
Spørgsmål fra   :  Annemarie Søndergaard

I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger Glutenfri og gærfær fri brødopskrifter. Eller hvis bare I kan fortælle mig hvad der kan bruges som hævemiddel i forskelligt brød i stedet for gær. Det drejer sig om en gluten- og gærallergiker. Tusind tak på forhånd.

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Annemarie

Vi har jo samlet og sorteret glutenfrie opskrifter som du finder under allergi og som jeg vil foreslå at du kigger i.

Desværre er de fleste brødopskrifter med gær men der er også enkelte hvor der bruges bagepulver eller andre hævemidler.

Hvis du bruger andet hævemiddel en der er anført i opskriften vil det færdige resultat jo ændre karakter, men hvis du skal udgå gær så ville jeg eksperimentere med at udskifte gæren med bagepulver.

Med bagepulver skal der bruges kortere hævetid eller slet ingen, men prøv dig frem.

Se glutenfrie opskrifter her

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.