mini muslinger

2003-01-18
Spørgsmål fra   :  Bente

I opskriften indgår bl.a   :  muslinger

Bemærkninger   :  
Her i spanien sælges store poser med friske mini muslinger, ca 1 til 2 cm store. De virker lysegrå. Jeg kender ikke den danske betegnelse for disse, så jeg er ikke istand til at finde en opskrift. Jeg gætter på de skal bruges til en slags muslingesuppe, men kan de åbnes, så selve muslingekødet kan spises? Hvordan laves en velsmagende suppe, og hvad bruges de ellers til?


Svar   :  
Hej Bente

Jeg kender ikke til de forskellige slags muslinger, men mon ikke du bruge en opskrift på anden musling, og så bruge de små muslinger i stedet.

Du skal nok lige prøve dig lidt frem med vægten.

Jeg har en del opskrifter med muslinger her på siden, for at se dem kan du enten gå ind i ingredienser og vælge skaldyr der kan du så vælge forskellige typer muslinger.
Du kan også søge på muslinger på "søg på navn"

Klargøring af friske muslinger
Friske muslinger skrubbes grundigt med en stiv børste. Hvis nogle ikke vil lukke sig, kasseres de.

Muslingerne sættes over i en tør gryde under låg og dampes til de har åbnet sig, 7-8 min. Muslingerne tages ud af skallerne. Hvis enkelte ikke har åbnet sig kasseres de.

Håber det giver dig lidt at arbejde videre med.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.