Striploin af ungkvæg

2004-06-29
Spørgsmål fra   :  Jane Hansen

I opskriften indgår bl.a   :  Striploin af ungkvæg

Bemærkninger   :  
Jeg har brug for stege anvisning for en hel striploin af ungkvæg. Hvor mange grader skal den steges på, skal ovnen være varm eller kold, og hvor lang tid. Skal ungkvæg have kortere tid end alm. oksekød?


Svar   :  
Hej Jane

Striploni er en amerikansk udskæring, så jeg har ikke rigtigt nogle opskrifter på den. Jeg kan dog komme med en beskrivelse af stegemetoden som jo faktisk er det du spørger efter.

Forvarm ovnen til 225 grader. Læg stegen i ovnens bradepande og steg den ca. 20 minutter til den er pænt gylden.
Sæt temperaturen ned til 150-180 grader til stegetermometret viser 58-60 c for rosastegt 60-65 for svagt rosa og 65-68 for gennemstegt.
Herefter tages stegen ud og hviler 15-20 minutter før der skæres af den.

Med venlig hilsen
Per



Se flere spørgsmål og besvarelser her.