Glutenfri butterdej

2016-10-14
Spørgsmål fra   :  Ulla Høesch Agerbæk

I opskriften indgår bl.a   :  

Bemærkninger   :  



Svar   :  
Hej Ulla

Glutenfri mel har jeg fundet i to mærker: Schär (forhandles af Coop)og Finax- alternativt skal man eksperimentere med fx rismel eller majsmel. Ved en simpel søgning på nettet fandt jeg følgende opskrift på glutenfri butterdej:

Ingredienser:
250 g. glutenfri mel (jeg bruger Finax rød eller blå)
1 tsk. bagepulver
¼ tsk salt
1¼ dl vand
2 spsk. eddike

Til udrulning:
250 g. smør eller margarine

Fremgangsmåde:
Mel, bagepulver og salt sigtes sammen et par gange. Vand og eddike blandes og hældes i melet. Dejen æltes sej og elastisk. Den rulles ud på melstrøet bord i ½ cm tyk flade, ca. 40 x 25 cm. Iskoldt smør snittes fint og lægges i tynde skiver på 2/3 af dejen. indtil 2 cm fra yderkanterne. Den del uden smør foldes over, så halvdelen af smørret dækkes. Dejen med det synlige smør foldes ind , så dejen uden smør ligger i midten. Dejen rulles atter tyndt ud til en aflang firkant som før, foldes atter i 3 lag, drejes en halv omgang og rulles ud igen. Dette gentages, så man i alt får 9 lag. Dejen lægges koldt mellem udrulningerne, hvis den begynder at "fedte". Den lægges koldt efter sidste udrulning, til smørret er helt stivnet.


Med venlig hilsen
Steen



Se flere spørgsmål og besvarelser her.