Saft Budding

2014-12-28
Spørgsmål fra   :  Hanne

I opskriften indgår bl.a   :  budding(gele lignende) lavet af frugt saft serveres m/råcreme

Bemærkninger   :  
Denne dessert serverede vores farmor altid til jul, og når der ellers kom middags gæster. Vi kan desværre ikke spørge hende selv , vi mistede hende i 1984. Opskriften stammer muligvis tilbage fra omkring 191o, eller måske før og er muligvis specielt kendt på Fyn ,da det er der familien stammer fra. På forhånd tak & Godt nytår til alle !


Svar   :  
Hej Hanne

Min opskrift er norsk. 2,5 dl ribs eller hindbærsaft, 1 dl vand,ca. 100 gr. sukker, 1 æggehvide, 5 bl. husblas, 0,5 dl kogende vand.

Husblassen lægges i blød i koldt vand. Saft, vand, sukker og æggehvide piskes kraftigt til det bliver stiv. Tilsæt så den opløste husblas, pisk lidt igen til det bliver stift. Hæld op i glasskål og stil det koldt. Server med vanillesauce.

Med venlig hilsen
Helle Sørensen



Se flere spørgsmål og besvarelser her.