Snacks som forret

2004-02-12
Spørgsmål fra   :  Inger Rasmussen

I opskriften indgår bl.a   :  ?

Bemærkninger   :  
Min mand fylder 60 år. Vi skal på lejerskole med ca. 50 personer. Stor middag lørdag aften. Jeg kunne godt tænke mig at servere "Snacks" som forret sammen med velkomstdrinken før vi sætter os til middagsbordet. Der er pejsestue hvor vi serverer velkomstdrinken og lækre snacks som forret. Men hvad skal vi servere som "forret snacks"


Svar   :  
Hej Inger

Jeg synes at snacks som forret er en virkelig god ide. Gæsterne kan gå rundt og snakke med hinanden, de får bunden lagt, så man ikke drikker på tom mave. Men et par ting skal du nok tænke på.

1 Snacks kan tage en del tid at lave, og hvis de er varme snacks kan de være tidsberøvende lige når man trænger til at slappe af før gæsterne kommer.

2 De skal helst ikke være for ‘tunge’ da der skal være plads til mere dejlig mad senere.

3 De må heller ikke, synes jeg, være for ‘omfattende’ så man skal have tallerken og knive og gafler ved hånden for at spise dem.

4 Desuden ved jeg ikke hvor meget køkken adgang du har der på lejerskolen eller om du vil få maden ‘udefra’.

Vi giver dig her et par opskrifter. Medens de er ret forskellige så har de det til fælles at de er alle kolde. De kan laves mindst dagen før. Bortset fra grøntsagerne indrømmer jeg at de alle indeholder ost af een eller anden form, men det er meget brugt til snacks. Men nu kan du jo se om du har lyst at bruge noget af det vi har fundet frem til dig. Vi vil meget gerne høre hvordan festen gik og om du kunne bruge noget af det vi har foreslået.

Oliven bagt i ostedej

Agurk skiver med urte fløde ost

Pumpernikel oste trøfler

Med venlig hilsen
Randi



Se flere spørgsmål og besvarelser her.