Spørgsmål efter opskrift

2017-07-27
Spørgsmål fra   :  Birthe Vejrum
Spørgsmål   :  smørcreme - det ved jeg hvordan man laver, jeg vil gerne lave den med kaffesmag.
I opskriften indgår bl.a   :  smørcreme - det ved jeg hvordan man laver, jeg vil gerne lave den med kaffesmag.
Bemærkninger   :  
Jeg har faktisk fået denne creme i franske vafler, og det smager fantastisk.

Svar til Birthe Vejrum   :  
Hej Birthe

Hvis du kan få fat på kaffesirup, så ville jeg prøve at piske det i, ellers kan du bruge instant kaffe, men vælg en hvor det er pulver og ikke granulat.

Hvis du bruger vand i smørcremen så kunne du også bruge en stærk kaffe i stedet for vandet.

Med venlig hilsen
Per




2017-07-21
Spørgsmål fra   :  Agnes Jensen
Spørgsmål   :  Sukkerbrødslagkage, eller sukkerbrødkage.
I opskriften indgår bl.a   :  Min mor bagte en sukkerbrødskage med kartoffelmel. Jeg mener der var æg, sukker,kartoffelmel, og lidt bagepulver i. Min Mor brugte den til lagkager. Jeg har desværre ikke mors opskrifter.. Kan i hjælpe mig.Jegb tåler ikke gluten længere. Tak.
Bemærkninger   :  


Svar til Agnes Jensen   :  
Kære Agnes

Jeg har fundet opskriften i min mors gamle kogebog: "Nutids Mad og Husførelse", under redaktion af Carla Meyer. Jeg vil tro, at den også findes i "Husmoderleksikon". De kan købes antikvarisk. Her er imidlertid opskriften på "SUKKERBRØDSKAGE":

5 æg - hviderne piskes
150 g sukker
50 g kartoffelmel

Æggeblommer og sukker piskes fyldigt og let ca. 20 min. Kartoffelmelet røres i, og til sidst foldes de stiftpiskede æggehvider ned i dejen. Bages i forvarmet ovn på midterste rille. Der står ingenting om bagetid, så der må holdes vagt ved ovnen. Der står bare "sukkerbrødskage" i opskriften, så du må vælge mellem almindelige lagkageforme (så går alt heller ikke til spilde, som hvis man bager i springform første gang) Der er ikke bagepulver i opskriften, men æggene alene vil jo give en god hævning. Jeg kan huske at min mor piskede - med håndkraft - over vandbad. Det skal ikke være kogende, blot varmt og man skal være opmærksom på, at det ikke stivner og bliver til "røræg". Lykke til med det hele.

MVH
Birthe




Se spørgsmålene for januar 2017

Se spørgsmålene for februar 2017

Se spørgsmålene for marts 2017

Se spørgsmålene for april 2017

Se spørgsmålene for maj 2017

Se spørgsmålene for juni 2017

Se spørgsmålene for juli 2017

Se spørgsmålene for august 2017

Se spørgsmålene for september 2017

Se spørgsmålene for oktober 2017

Se spørgsmålene for november 2017

Se spørgsmålene for december 2017