Spørgsmål efter opskrift

2013-02-28
Spørgsmål fra   :  Ann Søe
Spørgsmål   :  Rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Rugbrød lavet på fuld rugmel og tørsur
Bemærkninger   :  
Her i Australien kan jeg ikke finde maltøl uden alkohol og maltsirup, desværre. Rugkærner findes heller ikke, de maler ALT

Svar til Ann Søe   :  
Hej Ann

Jeg har fundet en opskrift frem på rugbrød som er uden kerner, men der bruges maltøl i opskriften, mener dog ikke at det gør noget at der er alkohol i maltøllen.

Du skriver at det skal være med tørsur, er det tørgær, og findes der ikke frisk gær i Australien, yeast.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2013-02-25
Spørgsmål fra   :  Annette
Spørgsmål   :  Forlorne hjerper
I opskriften indgår bl.a   :  Hk.oksekød,hk. Oksehjerter, hk.bacon bløde løg
Bemærkninger   :  
De serverer det på mange plejehjem

Svar til Annette   :  
Hej Annette

Vi har forsøgt os med en opskrift på forlorne hjerper, vi synes den blev god.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2013-02-21
Spørgsmål fra   :  Ole Stanley
Spørgsmål   :  Bornholmerhane
I opskriften indgår bl.a   :  Hane fra Bornholm
Bemærkninger   :  
I har kun (1) een opskrift, det kan ikke være rigtigt

Svar til Ole Stanley   :  
Hej Ole Bornholmerhanen er jo egentlig bare en stor kylling, og kan bruges som sådan. Med venlig hilsen Per re: Hane fra Bornholm I har kun (1) een opskrift, det kan ikke være rigtigt




2013-02-14
Spørgsmål fra   :  grete rolschau
Spørgsmål   :  fried dahl / dal
I opskriften indgår bl.a   :  røde linser, krydderier
Bemærkninger   :  
hovedret eller tyg sovs, som evt. spises sammen med ris. Meget brugt i Indien og Nepal. Vh. Grete

Svar til grete rolschau   :  
Hej Grete

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2013-02-10
Spørgsmål fra   :  Martin
Spørgsmål   :  vandbakkelser
I opskriften indgår bl.a   :  Mel smør
Bemærkninger   :  


Svar til Martin   :  
Hej Martin

Hermed en opskrift på vandbakkelser.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2013-02-07
Spørgsmål fra   :  Annalisse Pretzmann
Spørgsmål   :  waldorfsalat i fuglerede
I opskriften indgår bl.a   :  Til en fest fik vi waldorfsalat i et fuglerede lavet af kartoffel pinde, lavet med et dobbeltjern ser ud som 2 si hedder Westmark Nestbackløffel kan ikke finde
Bemærkninger   :  
en opskrift - på engelsk hedder jernet - Nest frying spoon 2 nested wire baskets for creating nests from potatos, for example - for deep frying mvh og tak annalisse.

Svar til Annalisse Pretzmann   :  
Hej Annalisse

Det heder faktisk et fugleredejern, og det kan købes her Fugleredejern

Med venlig hilsen
Per




2013-02-04
Spørgsmål fra   :  margitlarsen
Spørgsmål   :  pure
I opskriften indgår bl.a   :  masser af hvidløg olie
Bemærkninger   :  
hvad for en olie kan jeg ikke huske man blender det meget bruger det til kylling tager et stykke kylling og dypper det der i

Svar til margitlarsen   :  
Hej Margit

Jeg forstår desværre ikke dit spørgsmål, blendet olie kunne give mayonaise, men der skal også bruges æggeblommer, det kunne måske også være en pesto, men jeg ved ikke hvad du tænker på.

Med venlig hilsen
Per




2013-02-04
Spørgsmål fra   :  Joannes Innistovu
Spørgsmål   :  sveske desert
I opskriften indgår bl.a   :  Det drejer sig om en desert som jeg fik i et bryllup så vidt jeg kan huske bestod den af makroner i bunden og jamaikarom heldt over makronerne og så var en eller anden frugt og sveskekompot og creme og øvert var så fløde . Om i har denne opskrift så vær venlig at sende mig den på mit email for den skal bruges den 8/02 på forhånd tak Joannes
Bemærkninger   :  


Svar til Joannes Innistovu   :  
Hej Johannes

Jeg har fundet en opskrift frem på svesketrifli som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2013-02-03
Spørgsmål fra   :  svend aage busk
Spørgsmål   :  ved ikke
I opskriften indgår bl.a   :  kogte pillede kartofler, kogte æg, stegeflæsk, paprika, salt peber pølser, bacon. fedtstof, og eller hvad man kan finde på. alt skæres i skiver eller strimler og ligges skiftevis i lag i en stor suppegryde, krydderier imellem hvert lag, skal stå og småsimre et par timer.
Bemærkninger   :  
det var en ungarsk kok vi havde ved cirkus i 70'erne der lavede den men jeg kan ikke huske navnet, håber i kan hjælpe mig. den smagte godt samme dag, men var bedre dagen efter når den havde stået og trukket. jeg har snart ledt i alle kogebøger.

Svar til svend aage busk   :  
Hej Svend Aage

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift.

Beklager meget
Per




2013-02-03
Spørgsmål fra   :  hans wiborg
Spørgsmål   :  4 tynde sprøde bunde med kanel lagt sammen med en smørcreme også med lidt kanel i
I opskriften indgår bl.a   :  4 tynde sprøde bunde med kanel lagt sammen med en smørcreme også med lidt kanel i
Bemærkninger   :  
stammer fra tønderkanten. fik den i min barndom og ungdom ved aftenkaffeborde. meget lækker.

Svar til hans wiborg   :  
Hej Hans

Det har ikke vret muligt at finde frem til den ønskede opskrift.

Beklager meget
Per




Se spørgsmålene for januar 2013

Se spørgsmålene for februar 2013

Se spørgsmålene for marts 2013

Se spørgsmålene for april 2013

Se spørgsmålene for maj 2013

Se spørgsmålene for juni 2013

Se spørgsmålene for juli 2013

Se spørgsmålene for august 2013

Se spørgsmålene for september 2013

Se spørgsmålene for oktober 2013

Se spørgsmålene for november 2013

Se spørgsmålene for december 2013