Spørgsmål efter opskrift

2011-02-26
Spørgsmål fra   :  annette
Spørgsmål   :  er ny
I opskriften indgår bl.a   :  er lige testet og er glutenallergiker .alle opskrifter vil være velkommen . på forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til annette   :  
Hej Anette

Vi har en gruppe med Glutenallergi hvor du bla. kan finde glutenfrie opskrifter hvis du følger linket øverst på siden jeg sender dig her.

Se glutengruppen her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-24
Spørgsmål fra   :  Karen Pedersen
Spørgsmål   :  Kærnemælksvælling med Perlebyg
I opskriften indgår bl.a   :  Kærnemælksvælling med Perlebyg
Bemærkninger   :  


Svar til Karen Pedersen   :  
Hej Karen

Vi har en opskrift på kærnemælksvælling hvori der bruges gryn som jeg vil tro du kan udskifte med perlebyg.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-23
Spørgsmål fra   :  Minna
Spørgsmål   :  ostegratineret krebbinetter med svampe
I opskriften indgår bl.a   :  champignon, ost, hakket svin, fløde, franskbrød skiver,rasp
Bemærkninger   :  
jeg kan ikke huske ydeligere ingredienser, men det smagte super godt og har desværre glemt hvordan den laves.

Svar til Minna   :  
Hej Minna

Vi kan ikke se om champignonerne skal i krebinetterne eller om de skal serveres ved siden af?

Vi har forsøgt os med en opskrift her, som formentlig ikke stemmer 100% overens med det du har smagt, men det er vores bud, som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-21
Spørgsmål fra   :  John jensen
Spørgsmål   :  hofdessert
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger en opskrift på en hofdessert,hvor marengsbunden er 28 cm. i diameter. Altså en stor dessertkage. mvh. John.

Svar til John jensen   :  
Hej John

Vi har nu fået afprøvet og nedskrevet en opskrift på hofdessert, som godt nok ikke er på 28 cm. men kun 20, men så kan du jo gange opskriften op?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-21
Spørgsmål fra   :  Lone Frederiksen
Spørgsmål   :  Karens honningkage
I opskriften indgår bl.a   :  mørk farin mørk hvidtøl ???
Bemærkninger   :  
Opskriften findes i: 64 opskrifter med safir mel fra brugsen lille hæfte fra 1964 - hvor denne kage er nr 36 i hæftet (har mistet denne)

Svar til Lone Frederiksen   :  
Hej Lone

Hanne har sendt os opskriften på karens honning kage som du kan se på linket herunder.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-20
Spørgsmål fra   :  inger møller larsen
Spørgsmål   :  syltede figner
I opskriften indgår bl.a   :  dessert med portvin, evt. flødeskum, creme fracihe
Bemærkninger   :  
tilslut lidt raffineret pynt

Svar til inger møller larsen   :  
Hej Inge

Jeg er ikke sikker på hvad du spørger om, selve tilbehøret til syltede figner kan jo varieres alt efter smag, og det lyder for mig til at den del har du styr på.

Så jeg vil her sende dig et link til en opskrift på syltede figner i cognac. Cognacen kan du skifter ud med portvin hvid du ønsker dette.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-20
Spørgsmål fra   :  Hanne
Spørgsmål   :  Kalkun på 11kg
I opskriften indgår bl.a   :  langtidsseges hvordan Amerikansk tilbehør fyld mm. evt. også en dessert tak Hanne
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne   :  
Hej Hanne

Det var godt nok en stor en, og det er altid svært med hvor længe sådan en skal have, men den burde være så stor at du kan finde et sted at placere et stegetermometer, og med fjerkræ skal det vise 75 grader C for at den er færdig.

Med hensyn til det amrikanske fyld/tilbehør, så mener jeg bla. brødbuding høre til, og det kan du tilberede ved siden af, eller du kan fylde det i kalkunen, og så er der stegte kartofler og tranebærsauce til.

Vi har 2 opskrifter som jeg vil sende et link til her, der er begge måder med brødbuddingen, og de har forskellige vægte og stegetider som måske kan hjælpe dig frem til en ca. tid.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-19
Spørgsmål fra   :  Inger Pedersen
Spørgsmål   :  glutenfri muffens
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Inger Pedersen   :  
Hej Inger

Hermed et link til lidt forskellige opskrifter på muffins.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-19
Spørgsmål fra   :  Margit Schack
Spørgsmål   :  Grydestegt vildgås
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Margit Schack   :  
Hej Margit

Jeg ville stege den i ovnen med en vildt sovs over så er du sikker på at den ikke bliver tør måske et par skiver spæk over brystet.

Hanne





2011-02-16
Spørgsmål fra   :  Lars Mygh
Spørgsmål   :  Kongesnitte
I opskriften indgår bl.a   :  Nødder, marcipan,
Bemærkninger   :  
Købt hos guldbageren i Frederiks.

Svar til Lars Mygh   :  
Hej Lars

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift, det er formentlig bagerens eget navn til opskriften.

Med venlig hilsen
Per




2011-02-16
Spørgsmål fra   :  Erna Stærkind
Spørgsmål   :  Glutenfri lasagne plader
I opskriften indgår bl.a   :  de lasagne plader jeg har købt(meget dyre) indeholder kun majsmel, æg og andre småting. men man må da selv kunne lave dem ? HVORDAN
Bemærkninger   :  
da de skal være glutenfri må jeg ikke bruge hvedemel Mon der er hjælp at hente ? vh Erna Stærkind

Svar til Erna Stærkind   :  
Hej Erna

Vi har en opskrift på glutenfri pasta som du kan forsøge dig med, men som du sikkert ved er glutenfrie deje vanskeligere at arbejde med en deje med gluten, så den kræver formentlig noget tålmodighed, og måske øvelse.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-15
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  miroton
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød ?????? kartoffelmos ????
Bemærkninger   :  
Navnet er set i Hjemmet nr 7, 2011, side 145, under Ugens menu,

Svar til   :  
Hejsa

Opskriften fra hjemmet kan jeg ikke give dig, men vi har ud fra beskrivelser af retten stykket en opskrift sammen som vi efterfølgende har afprøvet og taget billeder til, håber den kan bruges.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-14
Spørgsmål fra   :  Hanna Sjolte
Spørgsmål   :  majsbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hanna Sjolte   :  
Hej Hanna

Vi har flere forskellige opskrifter på majsbrød som jeg sender et link til her, måske det du søger er blandt dem?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-14
Spørgsmål fra   :  Gilbert Aaholm Jørgensen
Spørgsmål   :  tilberedning af hørfrøkylling
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Gilbert Aaholm Jørgensen   :  
Hej Gilbert

Hørfrøkylling? tænker du på de kyllinger som er fodret op med hørfrø?? for de kan tilberedes som almindelige kyllinger.

Med venlig hilsen
Per




2011-02-14
Spørgsmål fra   :  Maibritt Schmidt
Spørgsmål   :  Genferkage
I opskriften indgår bl.a   :  lagkagecreme, mørdejsbunde,kanten pyntet med flødeskum, midten med kakaoglasur eller chokolade
Bemærkninger   :  
har fået lagkagen til et sønderjysk kaffebord

Svar til Maibritt Schmidt   :  
Hej Maibritt

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Genferkage.

Beklager meget
Per




2011-02-13
Spørgsmål fra   :  Torben Møngaard
Spørgsmål   :  cream boulie
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Dessert ved danseren Thornberg middag for 4. Der brugt sukker på toppen varmet op med blæselampe.

Svar til Torben Møngaard   :  
Hej Torben

Det må være creme brule som du tænker på?
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-13
Spørgsmål fra   :  Birgitte næsbjerg
Spørgsmål   :  rice taffel
I opskriften indgår bl.a   :  kyllingkød i noget karrysovs 12 små skåle med nødder rosiner annanas kokus agurktern mandarin osv. serveres med ris
Bemærkninger   :  


Svar til Birgitte næsbjerg   :  
Hej Birgitte

Kært barn har mange navne, det har ris taffel også, men jeg sender dig en søgning her hvor jeg mener de fleste opskrifter er kommet med, så har du mulighed for at kigge dem igennem for at finde den opskrift som du synes bedst omk.

Tilbehøret kan varieres næsten uendeligt, men også selve kødretten kan varieres meget.

Se ristaffelopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-12
Spørgsmål fra   :  Ann Zachariasen
Spørgsmål   :  sammenkogt ret med kylling filet
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Ann Zachariasen   :  
Hej Ann

Det er på en vang et nemt og et svært ønske.

Nemt fordi der er frit valg på alle hylder, svært fordi det er umuligt at vide hvad du ønsker.

Vi har valgt en opskrift ud som jeg håber du kan bruge, hvis ikke, så prøv at brug søgefeltet øverst på siden, det hvor du kan søge efter ingredienser (tøm køleskabet).

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-12
Spørgsmål fra   :  Ejnar Hansen
Spørgsmål   :  færdigblandede fars fra slagteren på Stejlagervej, 8210
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan desværre ikke oplyse noget om, hvad de frigadeller jeg søger efter, er lavet af,kun at det er de absolut bedste,jeg har smagt i de 85år,jeg har levet.Vi købte den færdigblandede fars og stegte selv frigadellerene.Farsen blev lavet af en slagter (Richard) i byen Hasle ved Århus.Årene var ca.1965-1970.Slagteren holdt desvære op med at være slagter og tog arbejde som bankbud i århus.Så vidt jeg husker boede han en tid på Stejlagervej, 8210 århus v. Det er nok en umulig opgave, men skulle det lykkes, vil det være en stor lykke for flere husstande i vores familie,da vi efter alle de år der er gået ,stadig snakker om (Richards) frigadeller, og ikke kan glemme dem. Mvh.EH.

Svar til Ejnar Hansen   :  
Hej Ejner

Som du selv skriver så er det en umulig opgave, som vi desværre ikke kan hjælpe med.

Hvis Richard skulle se dette så prøv at skriv til os, så vil vi sende din besked videre til Ejner.

Med venlig hilsen
Per




2011-02-11
Spørgsmål fra   :  Marianne Hansen
Spørgsmål   :  krondyrtyksteg
I opskriften indgår bl.a   :  hvad skal der bruges jeg er helt på bar bund den vejer 750 gr. hvor lang tid skal den have
Bemærkninger   :  


Svar til Marianne Hansen   :  
Hej Marianne

Hvis du har et stegetermometer kan du bruge temperaturen til oksekød.

Centrumstyemperatur ved brug af stegetermometer:
60 grader C for rød
65 grader C for rosa
70 grader C for gennemstegt


Der er ikke meget fedt på vildt så det kan være en fordel at pikere den med røget eller fersk spæk.

Til pikering skærer du små stykker spæk ud, stikker et hul i kødet med spidsen af en skarp kniv og stikker spækket heri (på samme måde som med hvidløg i f.eks. en lammekølle), så meget som muligt.

Med venlig hilsen
Per




2011-02-11
Spørgsmål fra   :  povl e
Spørgsmål   :  ribbensteg fylt med grønsager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til povl e   :  
Hej Povl

Du skriver ikke så meget om hvad du ønsker, men jeg har fundet en opskrift frem på fyldt ribbensteg som jeg håber du vil synes om, ellers kan du jo variere fyldet efter eget ønske.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-10
Spørgsmål fra   :  LINE
Spørgsmål   :  ÆGGEKAGE
I opskriften indgår bl.a   :  ÆG MÆLK HVEDE MEL PØLSER SALT/PEBER
Bemærkninger   :  
HVORDAN KAN JEG LAVE EN ÆGGEKAG UDEN AT MÅ BRUG MÆLK OG MEL OG FINDES DER PØLSER DER IKKE ER SVINE KØD OG OKS KØD I :(

Svar til LINE   :  
Hej Line

Jeg har fundet en opskrift frem på æggekage hvor der bruges maizena i stedet for hvedemel, og det mener jeg du vil kunne gøre med de fleste opskrifter på æggekage med mel.

Mælken kan du skifte ud med sojamælk, havremælk eller lignende.

Til slut så er der i opskriften jeg har fundet frem brugt baconskiver, de kan skiftes ud med kalkunbacon, og du kan købe kyllingepølser også.

Se opskrift på æggekage her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-08
Spørgsmål fra   :  lis køster
Spørgsmål   :  dej med kartoffelmos der koges eller dampes dagen efter steges med bacon tern
I opskriften indgår bl.a   :  dej med kartoffelmos der koges eller dampes dagen efter steges med bacon tern
Bemærkninger   :  


Svar til lis køster   :  
Hej Lis

Det kunne måske være en Pommes Dauphine? men den indeholder bare ikke bacon som du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-07
Spørgsmål fra   :  ole christensen
Spørgsmål   :  krabbecocktail
I opskriften indgår bl.a   :  russiske chatka krabber i dåse
Bemærkninger   :  


Svar til ole christensen   :  
Hej Ole

Du kan bruge en god blandet salat (salatblade), læg de afdryppede krabbestykker herpå, pynt med lidt dild.

Du kan også bruge spirer, tomater, majs, agurk, avokadostykker.

Server med en dressing, evt. thusing island eller vores dressing til rejecocktail.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-06
Spørgsmål fra   :  ditte agerstrup
Spørgsmål   :  pannekager
I opskriften indgår bl.a   :  made pannekager
Bemærkninger   :  


Svar til ditte agerstrup   :  
Hej Ditte

Hermed et link til lidt forskellige opskrifter på madpandekager.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2011-02-05
Spørgsmål fra   :  inge norlyk
Spørgsmål   :  Dessert - Chokolade Mousse
I opskriften indgår bl.a   :  Mousse med søde kartofler og chokolade 80%
Bemærkninger   :  
Har fået den engang v. arrangement på Novo Nordisk, Kalundborg - kantinen i deres fritidscenter!

Svar til inge norlyk   :  
Hej Inge

Det er desværre ikke en opskrift som vi kan hjælpe med.

Med venlig hilsen
Per




2011-02-01
Spørgsmål fra   :  Bodil
Spørgsmål   :  Bagte kartofler i mikrobølgeovn
I opskriften indgår bl.a   :  Bagekartofler. Hvor lang tid, ved hvilken effekt og i hvilken indpakning kan man tilbedede bagte kartofler i mikrobølgeovn?
Bemærkninger   :  


Svar til Bodil   :  
Hej Bodil

Bagekartoflerne skylles og lægges på et stykke køkkenrulle, så giver du dem 6-7 minutter af gangen indtil de er møre.

Se opskrift med billede her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2011

Se spørgsmålene for februar 2011

Se spørgsmålene for marts 2011

Se spørgsmålene for april 2011

Se spørgsmålene for maj 2011

Se spørgsmålene for juni 2011

Se spørgsmålene for juli 2011

Se spørgsmålene for august 2011

Se spørgsmålene for september 2011

Se spørgsmålene for oktober 2011

Se spørgsmålene for november 2011

Se spørgsmålene for december 2011