Spørgsmål efter opskrift

2010-09-30
Spørgsmål fra   :  Juni
Spørgsmål   :  Søger en forret med svampe og krydderier til årstiden
I opskriften indgår bl.a   :  Søger en forret med svampe og krydderier til årstiden
Bemærkninger   :  


Svar til Juni   :  
Hej Juni

Du kan vist endnu skaffe kantareller, så det vil jeg sende dig en opskrift på, kan du ikke finde kantareller kan andre vilde svampe eller champignon bruges.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-29
Spørgsmål fra   :  kirsten jørgensen
Spørgsmål   :  pastisio eller yveti
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød/svinekød? i en sovs med små pasta det ligner ris
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten jørgensen   :  
Hej Kirsten

Hermed en opskrift på Pastisio.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-29
Spørgsmål fra   :  bente juul schmidt
Spørgsmål   :  rarbaber tærte
I opskriften indgår bl.a   :  marsipan kartofelmel mel margarine citronskal
Bemærkninger   :  
set bag på et ugeblad i sommers

Svar til bente juul schmidt   :  
Hej Bente

Vi har rigtig mange opskrifter på rabarbertærte, en del af disse er med marcipan, men der er også flere med rabarber og marcipan, som ikke heder noget med tærte, men som måske også kunne passe på det du søger.

Så jeg har lavet en søgning på ingredienserne rabarber og marcipan, så kan du prøve at se opskrifterne igennem, om ikke der skulle være en som passer med den du har set i ugebladet.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-29
Spørgsmål fra   :  Inge
Spørgsmål   :  Fasansteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Inge   :  
Hej Inge

Hermed et link til vore opskrifter på fasaner.

Se fasanopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-28
Spørgsmål fra   :  tanja
Spørgsmål   :  hjemmelavet fedt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvordan laver man hjemmlavet fedt.der er jo ikke længe til jul så tænkte jeg gerne vil prøve lave det selv

Svar til tanja   :  
Hej Tanja

Vi har 2 opskrifter på krydderfedt, den ene på flommer, og den anden på afsmeltet fedt, det du kan købe i supermarkedet i 500 g. pakker.

Flommer og spæk kan du køre igennem kødhakkeren i stedet for at skære det i små tern.

Se krydderfedtopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-27
Spørgsmål fra   :  Ulla Tage
Spørgsmål   :  Kagemand/-kone
I opskriften indgår bl.a   :  Brunsviger el. lign.
Bemærkninger   :  
Til børnefødselsdag 3 år el. evt. andet godt forslag.

Svar til Ulla Tage   :  
Hej Ulla

Jeg foreslår, at du laver kagemanden af en god vandbakkelsesdej og pynter kagemanden med flødeskum og frisk frugt. Det smager godt, ser festligt ud og er sundere end den traditionelle kagemand med slik.

Med venlig hilsen
Hanne




2010-09-27
Spørgsmål fra   :  henny.Heyn
Spørgsmål   :  grønkålsretter
I opskriften indgår bl.a   :  Grønkål
Bemærkninger   :  


Svar til henny.Heyn   :  
Hej Henny

Vi har en funktion som vi kalder for Tøm køleskabet, denne kan du kan du bruge til at søge på en eller flere ingredienser. Jeg har lavet en søgning efter grønkål som jeg vil sende linket til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-27
Spørgsmål fra   :  sonja holmgaard
Spørgsmål   :  plesner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
småkagerne var det første man lærte at bage da jeg havde skolekøkken i 1960 de var let at lave små runde lyse klatter med let lysebrun kant jeg husker dem som plesner eller plæsner

Svar til sonja holmgaard   :  
Hej Sonja

Mener det staves pleskner med K.

Se pleskneropskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-27
Spørgsmål fra   :  Hansi 7200
Spørgsmål   :  Hals af Kronhjort
I opskriften indgår bl.a   :  Hals af Kronhjort
Bemærkninger   :  


Svar til Hansi 7200   :  
Hej Hansi

Kronhjortehals egner sig godt til gryderetter, vi har dog ikke så mange opskrifter på småkød af kronhjort, så jeg vil sende dig et link til opskrifter med rådyrsmåkød, opskrifterne her kan du fint bruge med kronhjortehals da kødet skæres i tern.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-26
Spørgsmål fra   :  IB ERIKSEN.
Spørgsmål   :  Moskus kølle.
I opskriften indgår bl.a   :  En god og veldsmagenden opskrift på Moskus Kølle.
Bemærkninger   :  


Svar til IB ERIKSEN.   :  
Hej Ib

Vi har kun nogle enkelte opskrifter med moskusokse, og da du ikke skriver så meget om kødet, vælger jeg at sende dig linket til de opskrifter vi har.

Se opskriften her


En moskusokse mener jeg har en pæn størrelse, og hvis det er en hel kølle du står med, og normalt er køllen ikke det møreste kød, så den egner sig efter min mening bedst til at skæres op og bruges til grydesteg eller gryderetter.

Med venlig hilsen
Per




2010-09-24
Spørgsmål fra   :  erik frøslev
Spørgsmål   :  babylam
I opskriften indgår bl.a   :  f.eks. kølle af babylam stegt i ovn meget lig alm. lammekølle, men vel knap så meget o.s.v.
Bemærkninger   :  


Svar til erik frøslev   :  
Hej Erik

Som du skriver kan du bruge alm. lammeopskrifter, men for nedsat stegetider.

Vi har en enkelt opskrift på spædlammekølle som du selv nævner, den vil jeg sende et link med til.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-22
Spørgsmål fra   :  paul
Spørgsmål   :  stustender brød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til paul   :  
Hej Paul

Hermed en opskrift på studenterbrød.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-22
Spørgsmål fra   :  tina møller nørgaard
Spørgsmål   :  macarones
I opskriften indgår bl.a   :  æggehvider, sukker ,chokolade, fløde. det er små marenge med chokoladefyld, det skulle være franske kager
Bemærkninger   :  


Svar til tina møller nørgaard   :  
Hej Tina

Hermed en opskrift på Macarons som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-21
Spørgsmål fra   :  peter veel
Spørgsmål   :  fiske boller / fiskebudding
I opskriften indgår bl.a   :  torsk
Bemærkninger   :  
hvordan får jeg forabejdet torskefilerene til finmalet fiskefars lingende den mand kan købe i fks. norskfars

Svar til peter veel   :  
Hej Peter

Vi har en opskrift på fiskefars som vi selv synes blev rigtig god, du kan så vælge at kører den i foodprocessoren, så bliver den lidt finere.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-20
Spørgsmål fra   :  kurt
Spørgsmål   :  tomatsovse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kurt   :  
Hej Kurt

Du skriver ikke hvad du skal bruge tomatsovsen til, så jeg sender dig et link til de forskellige tomatsovse som vi har.

Se tomatsovseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-20
Spørgsmål fra   :  Anny Jensen
Spørgsmål   :  bøfstrogonof
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anny Jensen   :  
Hej Anny

Hermed en opskrift på bøf stroganoff.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-20
Spørgsmål fra   :  lis koch
Spørgsmål   :  kylling madlavningsfløde bacon kartofler forårsløg
I opskriften indgår bl.a   :  kylling madlavningsfløde bacon kartofler forårsløg
Bemærkninger   :  


Svar til lis koch   :  
Hej Lis

Vi har ingen opskrifter som indeholder alle de nævnte ingredienser, men prøv evt. vor søgefunktion "Tøm Kølsekabet"

Se Tøm køleskabet her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-19
Spørgsmål fra   :  Berit H Lassen
Spørgsmål   :  kodboller til honsekodssuppe
I opskriften indgår bl.a   :  venligst send opskrift da jeg ikke har danske bogstaver paa min komputer
Bemærkninger   :  


Svar til Berit H Lassen   :  
Hej Berit

Hermed en opskrift på kødboller til suppe.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-18
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  klappetaart er sikkert kinesisk
I opskriften indgår bl.a   :  letmælk smørmel æg vanilie sukker kokosnød vanilie mandler og rosiner jeg fik smagt på et høstmarked
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på klappetaart.

Beklager meget
Per




2010-09-18
Spørgsmål fra   :  Anton
Spørgsmål   :  lammesnitsel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anton   :  
Hej Anton

Hermed opskrifter på lammeschnitzel

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-17
Spørgsmål fra   :  Ove Brink
Spørgsmål   :  hørfrø grød, som morgenmad
I opskriften indgår bl.a   :  Hørfrø
Bemærkninger   :  
Jeg har hørt om hørfrø grød, men kan ikke finde nogen opskrifter. Der skal måske flere ingredienser i grøden end hørfrø Mvh Ove Brink

Svar til Ove Brink   :  
Hej Ove

Vi har eksperimenteret lidt med hørfrøgrød, og er kommet frem til 3 opskrifter, vi synes selv at den blendede var den bedste, men prøv at tag et kig på alle 3 opskrifter.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-17
Spørgsmål fra   :  marie Christensen
Spørgsmål   :  ret med vindrue
I opskriften indgår bl.a   :  vindrue opskrift dessert
Bemærkninger   :  


Svar til marie Christensen   :  
Hej Marie

Jeg har fundet en enkelt opskrift frem til dig som du måske vil synes om.

Se opskriften her

Ellers prøv at vælg det menupunkt som heder udvidet søgning, og søg på ingrediensen vindruer, og vælg begge desserter i retter.

Med venlig hilsen
Per




2010-09-17
Spørgsmål fra   :  Annette
Spørgsmål   :  energidrik
I opskriften indgår bl.a   :  Æg - fløde ymer sukker
Bemærkninger   :  


Svar til Annette   :  
Hej Anette

Vi har en opskrift på proteindrik som du måske kan bruge, evt. tilsæt et bæger pasteuiriseret æg.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-16
Spørgsmål fra   :  flemming elbæk jensen
Spørgsmål   :  chokolade kringler
I opskriften indgår bl.a   :  ren chokolade
Bemærkninger   :  
vi har købt en gammel chokoladeform til små kringler i metal, men kan ikke få chokoladen ud når den er stivnet. kan i hjælpe os?

Svar til flemming elbæk jensen   :  
Hej Flemming

Der må ikke være noget rust eller anløbning i formene, det kan være det?

Ellers prøv at smør formene med olie eller smør, gerne kakaosmør hvis du kan skaffe det.

Med venlig hilsen
Per




2010-09-15
Spørgsmål fra   :  Tage Madsen
Spørgsmål   :  Jeg havde en liste med KOGETIDER for oksekød som efter kort kogetid typisk 8-9 min.
I opskriften indgår bl.a   :  Oksefilet, Oksemørbrad, Rostbeef
Bemærkninger   :  
Jeg havde en liste med KOGETIDER for oksekød som efter kort kogetid typisk 8-9 min. bliver stegt på pande, som regel med godt resultat. Desværre forsvandt listen da vi ombyggede vores køkken, er der nogen der kan hjælpe mig med at få den igen?

Svar til Tage Madsen   :  
Hej Tage

8-9 minutter kan jeg ikke få til at passe, men vi har en opskrift på roastbeef som først koges, dernæst brunes af, håber du kan bruge vejledningen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-15
Spørgsmål fra   :  Claus larsen
Spørgsmål   :  Sønderjysk visitkage
I opskriften indgår bl.a   :  Bunden er en fast ,vi kom altid himbær-marmelade i og ristede havregryn på toppen . et anden navn som jeg ikke kan huske .
Bemærkninger   :  
den blev lavet i en hel bradepande og skulle skæres ud imens den var lun, kunne fryses . det tog ca 1 time vil jeg tro . kagen har også et anden navn som jeg ikke kan huske

Svar til Claus larsen   :  
Hej Claus

Det er desværre ikke noget der får klokken til at ringe, jeg kan ikke komme på hvad den skulle hede, og visitkage tror jeg er en fællesbetegnelse for flere forskellige kager.

Beklager meget
Per




2010-09-15
Spørgsmål fra   :  Tyge Rude Kristensen
Spørgsmål   :  Tirokafteri
I opskriften indgår bl.a   :  Dette er en "salatmasse", som serveres til brød. Altså en forret. Ingredienser ukendt, men det smager dejligt krydret. Massen er mælkehvid.
Bemærkninger   :  
Den er smagt i Parga - og på 3 fremmedsprog (turistsprog) hedder den det samme. Yderligere kan jeg se, at grækerne har samme antal bogstaver i deres betegnelse.

Svar til Tyge Rude Kristensen   :  
Hej Tyge

Vi har oversat en opskrift som jeg håber er den du søger, blev lidt forviret af at du havde skrevet salatmasse, men jeg håber dette er den rigtige opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-13
Spørgsmål fra   :  KENT LINNET
Spørgsmål   :  lagkagebunde
I opskriften indgår bl.a   :  Ja, det maa I fortaelle mig. Kagen skal vaere med en diameter paa ca. 35 cm eller er det 40 cm? og hvad er hójden? Er det 3 eller 4 bunde?
Bemærkninger   :  
da det er min sóns 40 aars fódselsdag vil jeg gerne forsoge mig som konditor, hvad jeg i virkeligheden ikke er. jeg ville gerne forsóge at lave en "Otello kage" og/eller en "Geogine kage" - Hvis I ogsaa kunne lade mig vide hvordan jeg laver cremem og hvad der eller skal til? Flódeskummet kan jeg lave ud af piskeflóde. Paa forhaand tak. Linnet.

Svar til KENT LINNET   :  
Hej Kent

Hermed en opskrift på othellolagkage som vi faktisk har afprøvet, så der er også lidt billeder til opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-12
Spørgsmål fra   :  arnbjørg
Spørgsmål   :  brændte/syltede figener
I opskriften indgår bl.a   :  skal der bruges sukker eller sirup? Og hvordan gør man? Skal fignerne koges, eller bare anvendes rå i en lage?
Bemærkninger   :  


Svar til arnbjørg   :  
Hej Arnbjørn

Hermed en opskrift på brændte figner.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-11
Spørgsmål fra   :  Kurt Kristiansen
Spørgsmål   :  indbagt fisk i saltdej
I opskriften indgår bl.a   :  jeg ved at man kan bruge salt og hvidvin,men hvad ellers og hvordan? man skulle også kunne bruge salt og hvedemel m.m.
Bemærkninger   :  


Svar til Kurt Kristiansen   :  
Hej Kurt

Vi har en opskrift på saltbagt laks som du måske kan bruge?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-11
Spørgsmål fra   :  Annelise Hansen
Spørgsmål   :  roosfbeff stegt i gryde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Annelise Hansen   :  
Hej Annelise

Hermed en opskrift på grydestegt roastbeef.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-11
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  eksotiske korteletter
I opskriften indgår bl.a   :  korteletter, champigoner, kokosmælk og jouice
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Hermed en opskrift på eksotiske svinekoteletter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-11
Spørgsmål fra   :  Birthe Clausen
Spørgsmål   :  kipperssalat
I opskriften indgår bl.a   :  røgede kippers på dåse andet ved jeg ikke
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe Clausen   :  
Hej Birthe

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kippers salat.

Beklager meget
Per




2010-09-11
Spørgsmål fra   :  hanne K. Christensen
Spørgsmål   :  grindehval
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Min mand er lige vendt hjem fra Færøerne medbringende en pose med grindehval - hvad gør vi med det?

Svar til hanne K. Christensen   :  
Hej Hanne

Grindeval har jeg ingen erfaring med, så jeg er ikke til den store hjælp.

Men vi har lidt opskrifter med hval, og jeg ville tro at de kunne bruges på grindehval også, ved jo ikke hvad der er i posen, men tag et kig på opskrifterne her.

Se hvalopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-10
Spørgsmål fra   :  Jens Verner Hansen
Spørgsmål   :  Rugbrødslagkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jens Verner Hansen   :  
Hej Jens Verner

Vi har flere forskellige opskrifter på rugbrødslagkage, og dem vil jeg sende et link til her. Så har du mulighed for at vælge den opskrift du synes bedst om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-10
Spørgsmål fra   :  Elsebeth
Spørgsmål   :  Gulerodsroulade
I opskriften indgår bl.a   :  revne gulerødder, æggeblommer og æggehvider, creme fraice
Bemærkninger   :  
Kim Sjøgren lavede den i progremmet 4-stjerners middag på kanal 5. Den blev bagt i ovnen på en bageplade

Svar til Elsebeth   :  
Hej Elsebeth

I er nogle stykker som har spurgt efter denne opskrift, og det er så heldigt at Vibeke har indsendt en opskrift på netop gulerodsroulade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-10
Spørgsmål fra   :  Mathias
Spørgsmål   :  Pølselasagne
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Mathias   :  
Hej Mathias

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på pølselasagne.

Beklager meget
Per




2010-09-09
Spørgsmål fra   :  Heidi
Spørgsmål   :  Gulerodsroulade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Heidi   :  
Hej Heidi

I er nogle stykker som har spurgt efter denne opskrift, og det er så heldigt at Vibeke har indsendt en opskrift på netop gulerodsroulade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-09
Spørgsmål fra   :  Vivian Bolgers
Spørgsmål   :  Gulerodsroulade
I opskriften indgår bl.a   :  ja ud over gulerødder hvad skal der så i ???????
Bemærkninger   :  
Venlig hilsen Vivian Bolgers

Svar til Vivian Bolgers   :  
Hej Vivian

I er nogle stykker som har spurgt efter denne opskrift, og det er så heldigt at Vibeke har indsendt en opskrift på netop gulerodsroulade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-08
Spørgsmål fra   :  anne-marie
Spørgsmål   :  gullerodsroulade
I opskriften indgår bl.a   :  med cremfraiche og salat
Bemærkninger   :  


Svar til anne-marie   :  
Hej anne-marie

I er nogle stykker som har spurgt efter denne opskrift, og det er så heldigt at Vibeke har indsendt en opskrift på netop gulerodsroulade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-08
Spørgsmål fra   :  lone Gliese
Spørgsmål   :  stegt kammusling med svampe
I opskriften indgår bl.a   :  kammusling og svampe
Bemærkninger   :  


Svar til lone Gliese   :  
Hej Lone

Jeg ville stege kammuslingerne og svampe hver for sig, da kammuslingerne kun skal have kort tid på panden (10-15 sek.) ved høj varme.

Svampene renses og skæres i skiver, østershatte kan rives i grove strimler. Steges på en varm pande til de ikke afgiver mere væde.

Med venlig hilsen
Per




2010-09-07
Spørgsmål fra   :  Lena Jensen
Spørgsmål   :  Amerikansk kartoffelmos...
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler,smeltet smør,lunet mælk,ristet hvidløg og cremefraiche.
Bemærkninger   :  


Svar til Lena Jensen   :  
Hej Lena

Vi kender ikke Amerikansk kartoffelmos, men det lyder som en meget almindelig dansk kartoffelmos, lige på nær det ristede hvidløg, så jeg tror bare du skal prøve dig frem.

Med venlig hilsen
Per


har fundet opskriften i et Spis bedre magasin fra juli 2010
8 pers.

3 fed hvidløg
1 spsk. rapsolie
1 kg. melede kartofler
1 dl. mælk
100 g. smør
1 dl. creme fraiche
1 tsk. salt
peber

Pil hvidløgene og hak dem. Steg hvidløgene i olien på en pande, til de tager farve . Lad afkøle Skræl katoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.Lad dem dryppe og dampe af. Varm mælk og smør sammen i en kasserolle. Hæld blandingen over kartoflerne og pisk til en luftig mos. Rør med creme fraiche og hvidløg smag til med salt peber.

Mvh Tina




2010-09-07
Spørgsmål fra   :  Karen
Spørgsmål   :  brombærvin hjemmelavet
I opskriften indgår bl.a   :  brombær
Bemærkninger   :  


Svar til Karen   :  
Hej Karen

Vi har slet ingen erfaringer med brygning af vin, så det kan vi desværre ikke hjælpe med.

Med venlig hilsen
Per




2010-09-06
Spørgsmål fra   :  steen
Spørgsmål   :  halal leverpostej
I opskriften indgår bl.a   :  kalve, lamme eller kyllinglever
Bemærkninger   :  
Jeg bor i Qatar, med et spændende arabisk køkken - men vil gerne have leverpostej til en dansk frokost for arabiske og sydøstasiatiske kolleger - jeg kan ikke købe svinekød og spæk i Qatar - hvordan kan jeg lave leverpostej kun med halal råvarer

Svar til steen   :  
Hej Steen

Jeg har prøvet dette som jeg synes smager godt:

kyllingelever og champignons kommes på en bageplade med bagepapir i ovnen med lidt olie og steges ved 180 g indtil kyllingeleveren er gennemstegt. Undervejs tilsættes løg i små stykker og salt.

Når kyllingeleveren, champignons og løg er gennemstegt kommes de i en blender sammen med lidt mere olie og blendes. Så bliver konsistensen som leverpostej. Evt tilsæt noget fløde hvis massen er for tør.

Med venlig hilsen
Jette


Man kan sagtens lave halal leverpostej af lammelever/kalvelever og lammefedt. Man bruger bare den samme opskrift som til almindelig leverpostej. I min familie er der flere som er muslimer, så jeg laver ofte halal leverpostej til dem.

lise




2010-09-05
Spørgsmål fra   :  Laila Balle-Petersen
Spørgsmål   :  Marksten - flødekarameller med lakridspulver
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg kender ikke opskriften, ved bare det er flødekarameller rullet i lakridspulver.
Bemærkninger   :  
Kender nogen sådan en opskrift, de kaldes Marksten.

Svar til Laila Balle-Petersen   :  
Hej Laila

Vi har en opskrift på lakridskarameller, måske den kan bruges?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-05
Spørgsmål fra   :  Niels Nielsen
Spørgsmål   :  Tyrkisk brød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Brød der serves som en slags forret i Tyrkiet. Det er meget tyndt og hæver helt op og er fyldt med luft når det serveres. Når man prikker hul siver alt det varme luft ud og brødet bliver helt flad. Serveres med forskelligt dip til.

Svar til Niels Nielsen   :  
Hej Niels

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg tror er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per


Hej Niels. Tyrkisk brød:

Luftbrød -forretsbrød: HEr er en opskrift fundet via google: 25 gr,gær
3 dl lunkent vand
1 æg
1 tsk salt
500 gr. hvedemel

Toppen:
1 æggeblomme piskees med 1/2 dl mælk ( eller blot youghurt) Nigella og sesamfrø = drys

Bages 6 - 8 min ved 250 grader øverst i ovenen - HOLD ØJE!

Ælt dejen smidig hæves 30 min tildækket Tænd oven Ælt dej let igennem - del i 2 stk Rul dejen meget flad Læg på bagepapir og pensl med æg+mælk eller youghurt og drys. Velbekomme spises med tomatsalza - hvidløgsdressing og dild/mint/myntedressing i små anr3etningsskåle til hver person eller hvert bord (evt tzaziki).




2010-09-04
Spørgsmål fra   :  theresa
Spørgsmål   :  majs suppe
I opskriften indgår bl.a   :  kylling, nudler majs
Bemærkninger   :  


Svar til theresa   :  
Hej Theresa

Karimis har indsendt en opskrift på majssupper som passer på de ingredienser du nævner, så denne opskrift vil jeg sende linket til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-03
Spørgsmål fra   :  Jan Nielsen
Spørgsmål   :  highlander brød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jan Nielsen   :  
Hej Jan

Det har ikke været muluigt at finde frem til den ønskede opskrift på highlander brød.

Beklager meget
Per




2010-09-03
Spørgsmål fra   :  britta sørensen
Spørgsmål   :  kold citron sovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til britta sørensen   :  
Hej Britta

Hermed en opskrift på kold citronsovs

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-02
Spørgsmål fra   :  Rigmor Jacobsen
Spørgsmål   :  paella
I opskriften indgår bl.a   :  kylling peberfrugter tomater ris ærter tun rejer kryderier
Bemærkninger   :  


Svar til Rigmor Jacobsen   :  
Hej Rigmor

Der findes mange udgaver af paella, vi har nogle enkelte opskrifter liggende som jeg vil sende et link til her, så har du mulighed for at udvælge den opskrift som du synes bedst om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-02
Spørgsmål fra   :  Jørgen K. Andersen
Spørgsmål   :  Spekulaas
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er en slags småkager fra Holland med krydderier og marcipan

Svar til Jørgen K. Andersen   :  
Hej Jørgen

Spekulaus er rigtig nok en hollandsk figur småkage, men jeg mener ikke der er marcipan i, vi har 2 opskrifter her på kogebogen som jeg vil sende et link til her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-01
Spørgsmål fra   :  anne mette johansen
Spørgsmål   :  coleslaw
I opskriften indgår bl.a   :  Spidskål, rygeost evt. bladselleri, vist nok citron og et mælkeprodukt
Bemærkninger   :  
Jeg har sidste sensommer fundet opskriften her på siderne, men kan ikke finde den nu - hvor jg skal bruge den !

Svar til anne mette johansen   :  
Hej Anne Mette

Vi har en opskrift som heder forårs slaw, den indeholder spidskål og rygeost som du skriver, måske det er den?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-09-01
Spørgsmål fra   :  birte fog
Spørgsmål   :  pavo et eller andet
I opskriften indgår bl.a   :  en dessert--bestående af marengsbund med marcipan i, en vaniliecreme med jordbær ovenpå
Bemærkninger   :  


Svar til birte fog   :  
Hej Birte

Kagen hedder Pavlova og smager pragtfuldt. Du kan finde flere varianter af den her på siden hvis du søger på pavlova.

Vibeke

Se Pavlovaopskrifter her




2010-09-01
Spørgsmål fra   :  aase rasmussen
Spørgsmål   :  intelligenskager
I opskriften indgår bl.a   :  speltmel,kanel,ingefær,muskat o.a
Bemærkninger   :  
det er småkager der er fremstillet af Hildegard von Bingen i 1100 tallet

Svar til aase rasmussen   :  
Hej Aase

Det er desvære noget før vores tid, og det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift.

Beklager meget
Per




2010-09-01
Spørgsmål fra   :  chr. petersen
Spørgsmål   :  salsiccia pølse
I opskriften indgår bl.a   :  kød hvidløg krydderier
Bemærkninger   :  
pølsen er tørret

Svar til chr. petersen   :  
Hej Chr. Petersen

Jeg har kunnet finde frem til at salsiccia skulle være en medisterlignende pølse, men det har ikke været muligt at skaffe n opskrift på pølsen.

Beklager meget
Per




Se spørgsmålene for januar 2010

Se spørgsmålene for februar 2010

Se spørgsmålene for marts 2010

Se spørgsmålene for april 2010

Se spørgsmålene for maj 2010

Se spørgsmålene for juni 2010

Se spørgsmålene for juli 2010

Se spørgsmålene for august 2010

Se spørgsmålene for september 2010

Se spørgsmålene for oktober 2010

Se spørgsmålene for november 2010

Se spørgsmålene for december 2010