Spørgsmål efter opskrift

2010-11-30
Spørgsmål fra   :  Hanne Sandbeck
Spørgsmål   :  Julemiddag
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har en datter som er blevet lakto ovo vegetar, hun kommer hjem og fejrer juleaften, men hvad severer jeg for hende, når hun nu ikke vil have den traditionelle and sammen med os andre?

Svar til Hanne Sandbeck   :  
Hej Hanne

Nøddesteg skulle være en juleklassiker til vegetarer, så måske den kunne bruges?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-29
Spørgsmål fra   :  kim nielsen
Spørgsmål   :  valdorfs salat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kim nielsen   :  
Hej Kim

En ægte Valdorfsalat består af. En halv Knoldselleri skæres først i skiver, dernæst så, i små tynde stave ca 4-5 millimtr. tynde og derefter 3 cm.lange,de gives et opkog i vand uden salt og skylles derefter i koldt vand og afdryppes, blandes med røde æbler med skal, som er udskåret på samme måde. rør nu en majonæse der er tisat florsukker og appelsinsaft efter smag,vend det let sammen i en skål og pynt med vindruer og hakket chokolade sæt det på køl,hvor det tildækket kan holde sig fint et par dage.

Med venlig hilsen
Vivi




2010-11-29
Spørgsmål fra   :  Pia Suldrup
Spørgsmål   :  Bagefast marmelade
I opskriften indgår bl.a   :  Hindbær
Bemærkninger   :  
Er lidt irriterende, at man skal være afhængig af en bager, for at kunne bruge dette! Man burde da kunne lave det selv? ;o)

Svar til Pia Suldrup   :  
Hej Pia

Det skulle være ret simpelt at lave bagefast marmelade, du rører 600g. marmelade med 2 store tsk. maizena.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-29
Spørgsmål fra   :  Lise Kruse
Spørgsmål   :  Svinekam stegt med kanel i mælk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lise Kruse   :  
Hej Lise

Vi har desværre ikke noget bud på en opskrift på det ønskede med Svinekam stegt med kanel i mælk.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-28
Spørgsmål fra   :  lea
Spørgsmål   :  theboller med chokolade
I opskriften indgår bl.a   :  gær mælk
Bemærkninger   :  
gsgbxg

Svar til lea   :  
Hej Lea

Jeg har fundet en opskrift frem på rosinboller som jeg mener du kan bruge med chokolade i stedet for rosiner.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-28
Spørgsmål fra   :  Lilo Rogg
Spørgsmål   :  smør kyllinger
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Opskriften er fra Kirsten Hüttemeier og ca. 50 - 60 år gammel. Måske kan I hjælp mig?

Svar til Lilo Rogg   :  
Hej Lilo

Det er formentlig ikke helt den samme opskrift som fra kirsten hyttemeier, men måske ikke du kan bruge opskiften på butter chicken?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-28
Spørgsmål fra   :  hasselnøddekiks
Spørgsmål   :  hasselnøddekiks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til hasselnøddekiks   :  
Hejsa

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på hasselnøddekiks.

Beklager meget
Per




2010-11-27
Spørgsmål fra   :  berit jensen
Spørgsmål   :  kan hjemmelavet rødkål fryses
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til berit jensen   :  
Hej Berit

Ja du kan godt frysde hjemmelavet rødkål. Både som helt færdig eller vente med ribssaften.

Med venlig hilsen
karen




2010-11-27
Spørgsmål fra   :  Mette Jeppesen
Spørgsmål   :  æblesalat med tranebær
I opskriften indgår bl.a   :  æbler tranebær
Bemærkninger   :  
Det er sandsynligvis cox orange æbler, eller et andet syrligt æble. Der må være en marinade over for ikke æblerne skal blive brune, men hvilken?. tak for hjælpen

Svar til Mette Jeppesen   :  
Hej Mette

Vi har en opskrift på salat med tranebær, måske du kan bruge den?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-26
Spørgsmål fra   :  mor73
Spørgsmål   :  bernasescuse
I opskriften indgår bl.a   :  Hej der ude jeg håber i kan hjælpe mig.. jeg ville høre om man kan lave en rigtig bernæsesauce dagen i forvejen.. håber snart at høre fra en... mvh mor73
Bemærkninger   :  


Svar til mor73   :  
Hej Mor73

Bernaisesauce egner sig ikke til genopvarmning da den meget nemt skiller, så jeg synes du skal lave lige før du skal bruge den.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-25
Spørgsmål fra   :  Birthe M.K. Nielsen
Spørgsmål   :  saltet lårtuge
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvordan salter man lårtunge ?

Svar til Birthe M.K. Nielsen   :  
Hej Birthe

Saltlage:
3 l. vand
800 g. salt
100 g. sukker

Vand, salt og sukker koges sammen og afkøles.

Lårtungen lægges heri 3-4 dage, hvorefter den tages op og koges i frisk vand til den er mør et par timer.

Kan du få fat i nitritsalt vil det være at foretrække da det giver den flotte røde farve.

Saltlage med nitritsalt:
5 l. vand
3-400 g. nitritsalt
50 g. sukker

Med venlig hilsen
Per




2010-11-23
Spørgsmål fra   :  mikkelsammy
Spørgsmål   :  fuglereder
I opskriften indgår bl.a   :  fint revet kartoffel, revet peberrod,flødeskum, ????
Bemærkninger   :  
Fik disse som barn. kartoffelstrimlerne blev lagt i en dobbelsi og friturestegt. De bagte skåle blev fyldt med bla. peberrod i flødeskum. Men hvor får man sien fra,har ledt i årevis forgæves

Svar til mikkelsammy   :  
Hej Mikkel

Fugleredejern kan du købe ved HW. Larsen.

Se dem her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-23
Spørgsmål fra   :  warna wagner
Spørgsmål   :  nesselrodebudding
I opskriften indgår bl.a   :  Min mormors opskrift ( f. 1888) derfor intet skrevet ned d. d. - kun "overleveret"..... En tung, sød budding ( svagt rosafarvet)med smag af kastanier .....
Bemærkninger   :  
kan det passe, at jeg mindes smagen af kandiserede frugter (iblandet ?) Mon der har været en form for sauce til ? I håb om, I kan hjælpe mig - masser af venlige hilsner : Warna Wagner 5600 Faaborg

Svar til warna wagner   :  
Hej Warna

Vi er tidligere blevet spurgt efter denne opskrift, men det har desværre endnu ikke været muligt at finde frem til opskriften.

Beklager meget
Per




2010-11-23
Spørgsmål fra   :  jytte
Spørgsmål   :  lamme rullepølse og lamme leverpostej
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til jytte   :  
Hej Jytte

Hermed opskrifter på lammerullepølse og lammeleverpostej.

Se lammerullepølse her

Se lammeleverpostej her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-22
Spørgsmål fra   :  karen wenzell andersen
Spørgsmål   :  solbærcoulis
I opskriften indgår bl.a   :  solbær???
Bemærkninger   :  
hvordan laver jeg solbærcoulis??? mange tak for hjælpen. karen og jens chr. andersen

Svar til karen wenzell andersen   :  
Hej Karen

Hermed en opskrift på solbærcoulis.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-22
Spørgsmål fra   :  Tove
Spørgsmål   :  havregrynsstænger
I opskriften indgår bl.a   :  Smeltet sukker, margarine, havregryn
Bemærkninger   :  
min mor lavede dem da jeg var barn. Men jeg ved ikke mængde osv. til en alm. stegepande. Når de er ved at stivne rulles du ud til stænger. LÆKKERT!!!

Svar til Tove   :  
Hej Tove

Jeg kender ikke havregrynsstænger, men det første jeg lige tænker på er havregrynskugler??

Med venlig hilsen
Per




2010-11-22
Spørgsmål fra   :  Anni
Spørgsmål   :  Rutebiler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anni   :  
Hej Anni

Hermed en opskrift på rutebiler

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-21
Spørgsmål fra   :  Søren Sejbjerg
Spørgsmål   :  indbagt hamburgryg med campinnon stuvning
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har set opskiften i et ugeblad.Men har haft opskriften,men har desværre få den smidt væk,kan i hjæpe mig

Svar til Søren Sejbjerg   :  
Hej Søren

Vi har en opskrift på indbagt oksemørbrad som jeg mener du kan bruge med kogt hamburgerryg i stedet for oksemørbrad.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-21
Spørgsmål fra   :  christina grøne
Spørgsmål   :  pebernødder med marcipan
I opskriften indgår bl.a   :  Marcipan
Bemærkninger   :  
Hos bageren kunne man, da jeg var barn, købe fantastiske pebernødder med marcipan. Det er aldrig lykkedes at finde en opskrift; er det noget i kan hælpe med?

Svar til christina grøne   :  
Hej Christina

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på pebernødder med marcipan.

Beklager meget
Per




2010-11-21
Spørgsmål fra   :  lotte
Spørgsmål   :  karry sild
I opskriften indgår bl.a   :  marinerede sild i carry dressing uden brug af mayo og creame fraise
Bemærkninger   :  
Fik dem på Studenterkilden for ca 35-40 år siden og de står for mig som verdens bedste karry sild

Svar til lotte   :  
Hej Lotte

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på karrysild uden mayoanaise eller creme fraice.

Beklager meget
Per




2010-11-21
Spørgsmål fra   :  Kirsten Hansen
Spørgsmål   :  andefars eller gåsefars
I opskriften indgår bl.a   :  andefars eller gåsefars
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Hansen   :  
Hej Kirsten

Jeg forstår ikke hvad det er du spørger om??

Beklager meget
Per




2010-11-21
Spørgsmål fra   :  Anny Schmidt
Spørgsmål   :  Frikadeller/ovnstegning
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anny Schmidt   :  
Hej Anny

Vi har en opskrift hvor frikadellerne laves udelukkende i ovnen, men du kan også bruge din almindelig opskrift på frikadeller, hvor du bruner dem på panden, og derefter lægger dem i en bradepande, eller bageplade som sættes i ovnen og steger færdigh ved 200 grader C i ca. 10 minutter.

Se ovnfrikadeller her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-20
Spørgsmål fra   :  Maria
Spørgsmål   :  indbagt kylling og ris i butterdej
I opskriften indgår bl.a   :  Butterdej, pillet kylling, ris, porrer, løg, karry
Bemærkninger   :  
Opskrift fra et gammelt hæfte til et ugeblad. Jeg kan huske at den her blanding af ingredienserne bliver blandet sammen med en eller anden form for cremet konsistens hvorefter man pakker det hele ind i butterdejen og så i ovnen.

Svar til Maria   :  
Hej Maria

Jeg ville lave en tyk bechemel, eller hvid sauce, som jeg smager godt til med karry.

I den varme sauce ville jeg så putte plukket kogt kylingekød, kogte ris, og fintsnittede porrer og løg som er let sauterede.
Forholdsmæssigt ville jeg bruge 1 del sauce og 3 dele fyld.

Fyldet køles af til næste dag hvor du ruller butterdejen let ud, og fordeler fyldet herpå, enten som små portionspakker eller en stor rulle.

Bages i ovnen ved 200 grader C til de er lysebrune.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-20
Spørgsmål fra   :  Birger _Poppel
Spørgsmål   :  laks baroc
I opskriften indgår bl.a   :  laks, spinat
Bemærkninger   :  


Svar til Birger _Poppel   :  
Hej Birger

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på laks baroc.

Beklager meget
Per




2010-11-20
Spørgsmål fra   :  inga gye
Spørgsmål   :  Brune Kager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til inga gye   :  
Hej Inga

Hermed en opskrift på glutenfrie brunkager.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-19
Spørgsmål fra   :  manumina Jakobsen
Spørgsmål   :  Havrekugler
I opskriften indgår bl.a   :  havregryn smør kaffe fløde
Bemærkninger   :  


Svar til manumina Jakobsen   :  
Hej Manumina

Der er rigtig mange variationer af havregrynskugler, og jeg vil sende dig et link til dem her, så har du mulighed for at kigge opskrifterne igennem for den du synes bedst om.

Se havregrynskugleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-19
Spørgsmål fra   :  Heidi
Spørgsmål   :  rødbedesalat med lakrids
I opskriften indgår bl.a   :  rødbeder og lakrids Tak for hjælpen
Bemærkninger   :  


Svar til Heidi   :  
Hej Heidi

Det er ikke en opskrift som vi ligger inde med, men mon ikke det blot er lidt lakridspulver som tilsættes rødbedesalaten?

Med venlig hilsen
Per




2010-11-19
Spørgsmål fra   :  jytte henriksen
Spørgsmål   :  engelsk julekage el. brød
I opskriften indgår bl.a   :  kagen el brødet indholder rosiner, sukat,korenter, coktailbær og krydderier
Bemærkninger   :  
kagen el brødet skal bages i oktober el. november og stå og trække et koldt sted ind til jul. Håber I kan være mig behjælpelig med denne opskrift, på forhånd tak

Svar til jytte henriksen   :  
Hej Jytte

Hermed en opskrift på engelsk julekage

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-18
Spørgsmål fra   :  salah
Spørgsmål   :  kokos dream kager
I opskriften indgår bl.a   :  3 litter mælk skal piskes med kokos og fin rævvet chokolade der efter tager du en skål og varmer den.bagefter det skal der bagepulver i du skal bruge en el pisker og skal piskes i 10 min.så legger du den i ovnen og tænder den på 250 så venter du bare på at den er færdig.
Bemærkninger   :  


Svar til salah   :  
Hej Salah

Det lyder som en underlig blanding som ikke vil kunne bages, så det kan jeg ikke hjælpe dig med.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-18
Spørgsmål fra   :  Vivi Mortensen
Spørgsmål   :  Hjemmelavet Rullepølse
I opskriften indgår bl.a   :   Kan man putte en hjemmelavet Rullepølse i Fryseren når man har lagt 2 blade Gelatine i midten, for at gøre den rigtig Skærefast!
Bemærkninger   :  
Venlig Hilsen ( Vivismums)

Svar til Vivi Mortensen   :  
Hej Vivi

Rullepølsen er helt klart bedst frisk, men den er også fryseegnet både rå og kogt.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-18
Spørgsmål fra   :  elin
Spørgsmål   :  cacaokage
I opskriften indgår bl.a   :  der er kærnemælk og cacao i --- og man hælder en vædske over den når den er bagt ferdig ....
Bemærkninger   :  
er bare så dejlig med cacao

Svar til elin   :  
Hej Elin

Det lyder jo som en chokoladekage med kærnemælk, men det med at hælde en væske over siger mig desværre ikke noget.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-18
Spørgsmål fra   :  Hanne Rudmose
Spørgsmål   :  Okonimiaki
I opskriften indgår bl.a   :  Japansk pandekage med æg kartofler kinakål osv
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Rudmose   :  
Hej Hanne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Okonimiaki.

Beklager meget
Per




2010-11-17
Spørgsmål fra   :  Ólavur á Heygum
Spørgsmål   :  Hakket kød. Spændende krydderier og grønsager
I opskriften indgår bl.a   :  Hakket kød. Spændende krydderier og grønsager
Bemærkninger   :  
Jeg tænker ikke på nogen speciel opskrift. Vi har diskuteret om, at man i Tyrkiet har nogle spændende opskrifter med hakket kød. Idet jeg ikke kender mange sådanne opskrifter, prøver jeg denne vej!

Svar til Ólavur á Heygum   :  
Hej Olavur

Vi har en opdeling af opskrifterne efter lande, og jeg sender dig et link til de tyrkiske opskrifter, som jeg håber du kan finde lidt inspiration i.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-17
Spørgsmål fra   :  birgithe
Spørgsmål   :  gulerodskage
I opskriften indgår bl.a   :  gulerødder æg sukker mandler citron saft skal 90gr mel mål på mel er det eneste jeg husker presist
Bemærkninger   :  
kagen er meget lækker lidt fugtig og sen at tilberede da alle dele blandes til sidst og i ovnen

Svar til birgithe   :  
Hej Birgithe

90 gram mel er godt nok en meget lille portion, og de 2 gullerodskager som jeg lige kan finde frem til som indeholder de ingredienser du nævner indeholder betydligt mere mel end det du skriver.

Jeg har brugt funktionen tøm køleskabet og den søgning vil jeg sende et link til her, så kan du jo se efter om det skulle være en af dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-17
Spørgsmål fra   :  Iris Schøler
Spørgsmål   :  Fiskesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  Cremet konsistens. Fiskestykker i suppen (torsk) rejer?. Oplyst den findes i Karolines julebog
Bemærkninger   :  


Svar til Iris Schøler   :  
Hej Iris

Dette er måske ikke lige den opskrift, du søger, men suppen er god!

Ingredienser:
Ca. 300 gr. fersk fisk (torsk e.l.)
Salt
2-3 fiskebouillionterninger
1/2 tsk timian
1 tsk basilikum
1-2 laurbærblade
3-4 kogte kartofler
evt 1 middelstor gulerod
evt. eddike og sukker


Fisken koges i letsaltet vand. Evt. kan man komme 1-2 fiskeboullionterninger i vandet, alt efter mængden af fisk, der bliver kogt. En halv teske timian, en teske basilikum og 1-2 laurbærblade i vandet giver en pikant smag. Når fisken har kogt i 7-10 min, sies noget af vandet over i en anden gryde. Dette bliver suppen.

Derefter kommes 3-4 kogte og skrællede kartofler i en blender sammen med noget af fiskevandet. Hvis man har kogte gulerødder liggende, kan de tages med i blenderen. Gulerødderne giver suppen en lækker gullig farve. Suppen jævnes med blandingen kartofler, gulerødder og fiskevand. Evt. kan man komme lidt frosne grønsager, f.eks. grønne ærter i suppen.

Hvis man vil hava suppen sur/sød, kan man smage den til med eddike og sukker.

Suppen smages til med salt, eddike, sukker eller bouillion

Hvis man ikke har fisk til kogning, kan suppen laves af fiskeboullionterninger opløst i vand.

Hilsen Ólavur




2010-11-16
Spørgsmål fra   :  schmidt
Spørgsmål   :  Tilbehør til en røget ribben steg der skal have været i ovnen ca. 1 time, skal bruges til pålæg.
I opskriften indgår bl.a   :  Tilbehør til en røget ribben steg der skal have været i ovnen ca. 1 time, skal bruges til pålæg. v.h. schmidt
Bemærkninger   :  


Svar til schmidt   :  
Hej Schmidt

Røget ribensteg har vi ikke prøvet, men røget filet spises med røræg og purløg, eller kold flødepeberrod.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-16
Spørgsmål fra   :  Pia Trans
Spørgsmål   :  Fedtebrød fra Frk Jensens Kogebog
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Pia Trans   :  
Hej Pia

Ved ikke om det er Frk. jensens, men mon ikke den kan bruges alligevel?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-16
Spørgsmål fra   :  signe
Spørgsmål   :  buddadejs rulle - med pikantost og skinke
I opskriften indgår bl.a   :  1 Rulle budda dej 1 pakke pikant ost 1 pakke revet skinke
Bemærkninger   :  
blad skinken og pikantosten sammen du putter så meget skinke og pikant ost efter behov. rul dejen ud og smør bladningen ud på den i midten. pak dejen ud over det. set den i oven ved 200 grder, tag den ud når dejen er blevet små brunt.

Svar til signe   :  
Hej Signe

Det lyder som en skinkestang, så det vil jeg sende dig en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-16
Spørgsmål fra   :  charlotte
Spørgsmål   :  boller
I opskriften indgår bl.a   :  gær, mel, vand,
Bemærkninger   :  
det er en hel almindelig bolle uden rosiner.

Svar til charlotte   :  
Hej Charlotte

Prøv at kig på vore forskellige bolleopskrifter herunder.

Se bolleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-16
Spørgsmål fra   :  charlotte
Spørgsmål   :  rødkål uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til charlotte   :  
Hej Charlotte

Hermed en opskrift på rødkål uden sukker.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-15
Spørgsmål fra   :  Margit Barsacq
Spørgsmål   :  julegodter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
rigtig dansk juleknas tak for hjaelpen

Svar til Margit Barsacq   :  
Hej Margit

Nu ved jeg jo ikke hvad du forbinder med rigtig dansk juleknas?

Men jeg vil sende dig et link til julekonfekten, og hvis det ikke lige er de første opskrifter kan du bruge linket lidt nede på siden til alle julens konfektopskrifter.

Se julekonfektopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-14
Spørgsmål fra   :  kamille
Spørgsmål   :  Nøddetrekanter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg søger en opskrift på nøddetrekanter, dem som man kan købe hos bageren. På forhånd tak Mvh Kamille

Svar til kamille   :  
Hej Kamille

Vi har eksperimenteret lidt med en opskrift, og denne skulle mine meget godt om bagerens opskrift på nøddetrekanter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-12
Spørgsmål fra   :  Lise Baht Justesen
Spørgsmål   :  Confit af andelår
I opskriften indgår bl.a   :  Anden koger meget længe i sit eget fedt
Bemærkninger   :  


Svar til Lise Baht Justesen   :  
Hej Lise

12 Andelår pæne store
1500gr.Andefedt
1 stor håndfuld persille
1spsk. Timian
2-3 laurbærblade.

Minst 1 Døgn i forvejen gnides lårene altså andelårene ind med groft salt) stilles koldt og tildækket i 24 timer--Saltet tøres af og lårene lægges i en gryde sammen med andefedtet og persille timian og laurbærbl. Der skal det simre i 2-3 timer indtil kødet slipper fra benene.Lårene lægges nu i en Krukke og overhældes med fedtet så det dækker.Det er vigtigt at lårene pakkes så kompagt som muligt- ellers er der ikke fedt nok til at dække. Stilles koldt og tørt og kan nu holde sig i månedsvis(indtil man tager hul på det). Før serveringen sættes lårene i Ovnen ved 220 gr. indtil det overskydende fedt er smeltet fra og lårene er blevet brune og sprøde ( ca. 25 min.)

Med venlig hilsen
Vivi




2010-11-12
Spørgsmål fra   :  Flemming Pedersen
Spørgsmål   :  rødkåls gratin
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
findes der en opskrift på denne ret?

Svar til Flemming Pedersen   :  
Hej Flemming

Vi har ikke en rødkålsgratin, men vi har en hvidkålsgrating som vi mener at du vil kunne bruge med rødkål i stedet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-11
Spørgsmål fra   :  Hilda Vestergaard
Spørgsmål   :  Hvad er suppehorn - pasta De er nævnt i denne uges chillisuppe
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad er suppehorn - pasta De er nævnt i denne uges chillisuppe
Bemærkninger   :  


Svar til Hilda Vestergaard   :  
Hej Hilda

Suppehorn er små buede stykker makaronni, måske omkring ½ cm. lange.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-09
Spørgsmål fra   :  suzi
Spørgsmål   :  gode ideer til mad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hej. jeg kunne virkelig godt tænke mig nogle gode ideer til mad. vi er en lidt vanskelig familie. jeg har en datter på to der skal bruge meget fedt, da hun har svært ved at tage på, pga af lunge sygdom, og den medicin hun får gør, at hun har svært ved at tage på. min søn på et år har mælke allergi, så der må hverken ingå margarine og andre ting hvor der bare kan være spor af nogen som helst form for mælk. jeg mangler sunde og næringsrige, og ikke alt for dyre opskrifter hvor begge deres behov bliver dækket. lige nu bliver der lavet to slags aftensmad hver dag, og jeg mener det er lidt uholdbart i længden, da jeg går i skole udover. har i en ide til en god ugeplan af mad?? med bønfaldene håb om hjælp suzi, jessica og tais matthew

Svar til suzi   :  
Hej Suzi

Det ligger uden for vore kompetencer, så jeg vil råde dig til at tage kontakt til en diatist.

Måske din læge eller hospitalet kan hjælpe med at henvise dig til en.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-09
Spørgsmål fra   :  Inge Jensen
Spørgsmål   :  Fragelite
I opskriften indgår bl.a   :  Æggehvider Mamdler Flormelis eller sukker Evt hvedemel
Bemærkninger   :  
Jeg vil prøve at bage en fragelite bund, som jeg vil bruge til en eller anden form for dessert. Altså ikke en kage. Kan jeg bage denne bund flere dage før jeg skal bruge den, da det er en ret omfattende dessert i forvejen.

Svar til Inge Jensen   :  
Hej Inge

De fleste fragelite vi du kunne bage nogle dage i forvejen, og opbevare dem lufttæt hvor de stadig er sprøde.

Men du kunne jo evt. bruge det som undskyldning og afprøve det lidt i forvejen.

Men jeg mener ikke at du vil kunne samle desserten i forvejen uden at frageliten bliver blød.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-08
Spørgsmål fra   :  nathalie monique winther nielsen
Spørgsmål   :  pebber nøds dej
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til nathalie monique winther nielsen   :  
Hej Nathalie

I stedet for at søge på pebbernødsdej kan du søge på pebernødder, og så kommer der flere forskellige opskrifter frem.

Jeg har valgt en enkelt ud som jeg vil sende dig linket til her.

Se pebernødsopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-07
Spørgsmål fra   :  carsten hansen
Spørgsmål   :  Jeg søger madopskrifter hvor der kan drikkes portvin til
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger madopskrifter hvor der kan drikkes portvin til og evt. hvilken portvin, det skal bruges til nytårs aften som en tre ratters menu
Bemærkninger   :  


Svar til carsten hansen   :  
Hej Carsten

Det har vi desværre ikke liget noget bud på.

Beklager meget
Per




2010-11-07
Spørgsmål fra   :  Winnie Benjaminsen
Spørgsmål   :  Verdens bedste kage
I opskriften indgår bl.a   :  Marengslåg med nødder
Bemærkninger   :  
Kagen er en bradepandekage som var flækket og lagt creme imellem. På toppen af kagen var der marengs med hakket nødder.

Svar til Winnie Benjaminsen   :  
Hej Winnie

Det første jeg tænker på er amerikansk lagkage. Der er godt nok nogle småting som ikke helt stemmer, men jeg synes den kunne passe meget godt på din beskrivelse.

Der er bla. ikke nødder i marengsen, men det kan du jo vælge at tilføje opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-06
Spørgsmål fra   :  martin sørensen
Spørgsmål   :  japansk kjosa
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød eller svin? blandet med grønsager, og krydderi.
Bemærkninger   :  
Farsen formes som små deller og pakkes ind i en form for dej og frityrsteges mums. håber i kan finde opskiften. MVH. MS.

Svar til martin sørensen   :  
Hej Martin

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på japansk kjosa.

Beklager meget
Per




2010-11-05
Spørgsmål fra   :  Anna Lise Jørgensen
Spørgsmål   :  andesteg
I opskriften indgår bl.a   :  Hej. jeg har lige set opskriften med langtidsstegning af and, kan jeg godt bruge den samme i pose? Jeg hader en fedtet ovn.
Bemærkninger   :  


Svar til Anna Lise Jørgensen   :  
Hej Anne Lise

Ja du kan godt bruge stegepose til langtidsstegt and.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-03
Spørgsmål fra   :  Hans H. frey
Spørgsmål   :  saltum bocca
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hans H. frey   :  
Hej Hans

Det må næsten være saltimbocca du tænker på?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-03
Spørgsmål fra   :  Trine Jørgensen
Spørgsmål   :  carnaroli ris
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan skal de tilberedes ? de skal ik bruges til risotto. På forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Trine Jørgensen   :  
Hej Trine

Det vil være syndt at bruge carnaroliris til løse ris, og de vil også blive for klistrede.

Hvis det ikke er som løse ris du tænker på, så ved jeg det ikke.

Med venlig hilsen
Per




2010-11-03
Spørgsmål fra   :  ulla drescher
Spørgsmål   :  millionbøf sovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ulla drescher   :  
Hej Ulla

Hermed en opskrift på millionbøf

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-02
Spørgsmål fra   :  Lene Jensen
Spørgsmål   :  pavlovakage(australsk)
I opskriften indgår bl.a   :  bl.æggéhvider,sukker,eddike m.m.
Bemærkninger   :  
som skrevet kagen er fra australsk opskrift, og når den er bagt skal den pyntes med flødeskum og passionsfrugter.

Svar til Lene Jensen   :  
Hej Lene

Vi har flere opskrifter på pavlova som jeg vil sende dig et link til her, så har du mulighed for at kigge opskrifterne igennem for at se hvilken som du synes bedst om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-01
Spørgsmål fra   :  Elna Andersen
Spørgsmål   :  Tunmuss
I opskriften indgår bl.a   :  Har I opskriften på den??? Med venlig hilsen Elna Andersen
Bemærkninger   :  
Jeg ville lave en Tunmuss jeg har købt nogle dåser Tun men ved ikke hvor meget smør man skal bruge. Kan I hjælpe mig med det.

Svar til Elna Andersen   :  
Hej Elna

Yep vi har en opskrift på tunmusse med smør som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-11-01
Spørgsmål fra   :  ingelise
Spørgsmål   :  frugt uden syre
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil gern vide om man kan få frugt uden sure mvh fr ingelise

Svar til ingelise   :  
Hej Ingelise

Jeg er ikke så meget inde i det, men er der ikke mere eller mindre mængder syre i alle frugt.

Det kan jeg desværre ikke hjælpe med.

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2010

Se spørgsmålene for februar 2010

Se spørgsmålene for marts 2010

Se spørgsmålene for april 2010

Se spørgsmålene for maj 2010

Se spørgsmålene for juni 2010

Se spørgsmålene for juli 2010

Se spørgsmålene for august 2010

Se spørgsmålene for september 2010

Se spørgsmålene for oktober 2010

Se spørgsmålene for november 2010

Se spørgsmålene for december 2010